Yaz Kur’an Kursları eğitime başlıyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları belirlendi. Buna göre 21 Haziran’da kayıt almaya başlayacak olan kurslarda bu yıl eğitimler hem çevrimiçi hem de yüz yüze şeklinde yapılacak.
Yaz Kur’an Kursları eğitime başlıyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları belirlendi. Buna göre 21 Haziran’da kayıt almaya başlayacak olan kurslarda bu yıl eğitimler hem çevrimiçi hem de yüz yüze şeklinde yapılacak. Bütün tedbirleri alarak Yaz Kur’an Kurslarını açmaya hazır olduklarını vurgulayan Betül Şimşek Öztürk, “Geçen sene pandemiden dolayı kurslarımızı çevrimiçi olarak yaptık. Bu yıl hem yüz yüze hem de çevrimiçi olacak. Bu nedenle çok ciddi bir talep patlaması bekliyoruz. Herkesi Kur’an öğrenmeye davet ediyoruz” dedi.

yaz-kuran-kurslari-5.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte cami ve Kur'an kurslarında açtığı 'Yaz Kur'an Kursları', bu yıl da Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek. Öğrencileri çok özlediklerinin altını çizen Konya İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Konya’da büyük bir kadroyla öğrencileri beklediklerini ifade etti. 

yaz-kuran-kurslari-4.jpg


’16-22 YAŞ ARASI ONLİNE EĞİTİM ALACAK’
Bu yıl Yaz Kur’an Kursu’nun tek dönem şeklinde olacağının bilgisini veren Betül Şimşek Öztürk, “Yaz Kur’an Kurslarımız 05 Temmuz ile 20 Ağustos tarihleri arasında hem yüz yüze hem de çevrimiçi şeklinde gerçekleştirilecek. Başvuruları, 21 Haziran’la 11 Temmuz tarihleri arasında camiye giderek Kur’an Kursu’na giderek ya da www.diyanet.gov.tr üzerinden yapabilirler.19-23 Temmuz tarihleri arasında Kurban Bayramı tatili olacak ama 5 Temmuz ile 20 Ağustos arasında devam eden bir eğitim süreci olacak. Bu program içerisinde imam hatiplerimiz, müezzinlerimiz, kayyumlarımız ve Kur’an Kursu öğreticilerimiz görev yapacaklar. Yaz Kur’an Kursu eğitimlerine 4 ile 22 yaş aralığındaki bütün bireylerimiz başvuru yapabilecekler. Yaş gruplarının kurs eğitim programı farklı düzenlenecek.  16-22 yaş arasındaki gençlerimiz kurslarımıza sadece web sitesinden başvurabilecekler. Onlar yüz yüze eğitim alamayacaklar.” şeklinde konuştu. 

yaz-kuran-kurslari-6.jpg


‘BÜTÜN KURALLARA RİAYET EDİLECEK’
Yaz Kur’an Kurslarında mutlaka bütün kurallara riayet edileceğini vurgulayan Öztürk, “Eğitim şekillerimiz yaş aralıklarına göre farklılık gösterecek. 4-9 yaş aralığındaki çocuklarımıza yüz yüze eğitim yapılması planlanıyor. 10-15 yaş aralığındaki çocuklarımıza ise hem yüz yüze hem de online ders yapılması planlanıyor. Her iki planlamayı da yapıyoruz. Yüz yüze kursta derslerimiz 45 dakika olacak ve günde 3 ders olacak. Online katılım sağlayacak öğrencilerimizin ise ders saatini 30 dakika ve iki ders olacak şekilde planlıyoruz. Online olacak derslerde öğrenci sayısını en fazla 20 olarak düşünüyoruz. Kovid-19 salgın rehberinde bulunan bütün kurallara riayet edilecek. Bununla ilgili de yine uygulama esaslarımız var. Teneffüslerde sınıflar muhakkak havalandırılacak. Her bir öğrenci arasında sosyal mesafe en az 1 metre olacak. Maske takılacak ve çaprazlama bir şekilde oturulacak. Bu bütün kurallar bütün kurslarımızda, camilerimizde istisnasız yerine getirilecek.” diye konuştu. 

yaz-kuran-kurslari-3.jpg


‘BÜYÜK BİR KADROYLA ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ’
Konya’daki hoca sayısında büyük bir artış olacağını belirten Öztürk şöyle konuştu: “ Sadece kadrolu sözleşmemiz değil bir de geçici öğreticilerle ilgili planlamamız var. Kendi imamlarımızla beraber Konya’da toplam 5 bin personel bulunmaktadır.  Her bir cami imamımız, Kur’an Kursu öğreticimiz, müezzinimiz yaz kurslarında görev alırlar. Dolayısıyla çok büyük bir kadroyla öğrencilerimizi bekliyoruz. Onlar da yüz yüze eğitimi özlemiş olan, camileri şenlendiren öğrencilerimiz okullarını özledikleri gibi kurslarımızı da çok özlediler. Bütün fiziksel şartları ve hocalarımız da manevi olarak  öğrencileriyle kavuşma arzusuyla beraber öğrencilerimizi hazır bekliyor olacağız inşallah. Bizim yaş skalamız çok geniş. Her yaş grubu için her bir alanda ayrı bir formasyon gerekiyor. 4-6 yaş öğreticilerimizin 4-6 yaşa uygun formasyonu var ve diğer alanlardaki öğrencilerimize uygun eğitimler aldılar. Eğitimin içeriğine çok önem veriyoruz.”

yaz-kuran-kurslari-2.jpg


‘ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK ÖZLEDİK’
Yaz Kur’an Kursları için bütün hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Öztürk, “Öğrencilerimize sadece basılı kitap vermeyeceğiz. www.diyanet.gov.tr web adresinden PDF formatındaki kitaplarımıza erişim sağlayabileceğiz. Velilerimizin ve öğrencilerimizin gönlü rahat olsun. Hem kurum olarak hem de kurumdaki öğreticilerimiz olarak pandemi kurallarının sağlanması noktasında büyük titizlik göstereceğiz. Pandemiyle beraber camilerdeki temizlik kuralları üst düzeyde oluyor. Bu hassasiyetin çocuklarımıza da yansıyacağını düşünüyoruz. Biz onları gerçekten çok özledik. 5 Temmuz’da onları sabırsızlıkla bekliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

yaz-kuran-kurslari-1.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ