Yazar Mehmet Demirkol'dan dikkat çekici analiz: Konya ders verdi

Fanatik Yazarı ve Futbol Yorumcusu Mehmet Demirkol, Konyaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona eren Galatasaray maçını yorumladı. Demirkol Konyaspor'un oyun sistemiyle ders verdiğini yazdı.
Yazar Mehmet Demirkol'dan dikkat çekici analiz: Konya ders verdi

Mehmet Demirkol'un 'Konya ders verdi' başlıklı yazısı:

Torrent’in gediğinden bu yana istediği oyunda kaydettiği ufak tefek ilerlemeler İlhan Palut’un takımı karşısında tamamen sıfırlandı. Şöyle bakın Skubiç - Amilton ve Guilherme - Bytyqi ikililerinin ahengine. Savunmada öndekiler çizgide hücumda onlar içeri giriyor bekler çizgiye çıkıyor. Kontrol edilmesi zor. 3’lü savunmalar lazım. Ama ani alan değiştiriyorlar. Hacıahmetoviç - Rahmanoviç ikilisi de bunda büyük rol oynuyor. Rahmanoviç hem santrfor hem orta saha. Soner her ikilinin üçüncüsü oluyor. Abdülkerim hem Gomis’in sürekli ensesinde hem de Adil harika bir görev yaylasında. Bir bakıyorsun 60 metre driplingle ceza sahasına giriyor. Birbirine dokunan hiçbir ikili vasatın altında değil. Sabırla Sehiç’ten başlatıyorlar oyunu… Savunmadan çıkarken ya da hücumda hiç acele yok… Hep ayağa, hep hareketli.

Peki Galatasaray? Nelsson Marcao dışında hiçbir ikili yok. Arkasındaki 3’lü Gomis’i anlamıyor. Pulgar, Berkan ve Cica boğuluyorlar. Savunmada panik çıkarken panik. Hemen yetersiz kadro yorumları gerekecektir. Evet Galatasaray daha iyilerine alışıktır. Ama üç aşağı beş yukarı bundan sonra toplanabilecek kadrolar da bu seviyede olacak. O yüzden Konya’nın yaptığı yapmak şart. Kağıt üzerinde Hacıahmetoviç ve Skubiç dışında Galatasaraylılar'ın Konyalılar'a büyük bir bireysel üstünlüğü yok. Ama işte bazı pozisyonları tam doldurmazsanız geri kalan her şey çöküyor. Galatasaray maalesef orta sahasını dolduramadı. Olmayınca oyun kurulmuyor.

Yazıyı fanatik.com.tr'den okumak için tıklayınız...

Etiketler :