Yedek parçada öncü firma; Huzur Otomotiv

Konya’da yaklaşık 26 yıldır tır, dorse ve treyler yedek parçası üzerine hizmet veren Huzur Otomotiv, sektöründe öncü firma oldu. Kalite odaklı hizmet anlayışıyla müşterilerine güven verdiklerini dile getiren İşletme Sahibi Faik Öztürk, “Hem kaliteli hem de hesaplı hizmet veriyoruz. Firmalara çağrımız, bizden hizmet almasalar bile fiyat sormalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yedek parçada öncü firma; Huzur Otomotiv

Huzur Otomotiv olarak yedek parça sektöründe hem üretim hem de aracılık üzerine hizmet verdiklerini söyleyen İşletme Sahibi Faik Öztürk, “Lise ve üniversite eğitimi alırken babamlar bu sektörde yer alıyordu. Biz de kardeşimle ortak olarak işlerimizi devam ettirdik. Belli bir zaman geçtikten sonra ortaklıktan ayrıldık ve bireysel olarak yollarımıza devam ettik. 1996'dan bu yana sürekli bu işle uğraşıyorum. Daha önce yoğun olarak üretim yapıyorduk fakat kendimizi çok yorduğumuzu fark ettik ve şu anda üretimi kısıtlayıp al sat üzerine hizmet vermeye başladık. Otomotiv sektörüne tır, dorse, treyler yedek parçası olarak hem üretim hem de al sat hizmet veriyoruz” dedi.

faik-ozturk-huzur-otomotiv-konya-yedek-parca-1.jpg

İKİ ŞUBEYLE YOĞUN HİZMET

Firmalarının iki şubeyle hizmetine yoğun olarak devam ettiğini vurgulayan Faik Öztürk, “Hali hazırda iki şubemiz bulunmaktadır. Birisi Bakırcılar Sanayi Sitesi'nde Horozluhan Mahallesi, Tekelioğlu Sokak'ta, diğeri ise Uzman Sanayi Siteleri'nde Horozluhan Mahallesi Selçuklu Caddesi üzerinde yer alıyor. Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Isparta, Burdur, Antalya gibi tırların yoğun olarak kullanıldığı, nakliye şirketindeki büyük araç filosu olan firmalara ürün tedariği yapıyoruz. Şuanda yalnızca iç piyasaya hitap ediyoruz. İhracat noktasında ise başka bir şirket aracılığıyla aktarmalı olarak yurtdışına ürün gönderimi yapıyoruz. Burada da Ortadoğu pazarına gidiyor” şeklinde konuştu.

huzur-otomotiv-konya-tir-yedek-parca-2.jpg

MÜŞTERİ PORTFÖYÜ GİDEREK ARTIYOR

Huzur Otomotiv’den hizmet alan müşteri portföyünün giderek arttığını kaydeden Faik Öztürk, “Şu anda 186 adet sabit müşterimiz bulunuyor. Her sene yaklaşık 20-25 farklı müşteri bünyemize dahil oluyor. Gelecek yıl da 200'ün üzerinde firmaya hitap etmek istiyoruz. Müşterilerimiz bizleri tanıdıkları ve hizmetimizi de bildikleri için yalnızca aramaları ve ihtiyaçları olan ürünü talep etmeleri yetiyor. Detaylarını konuşmamıza gerek kalmıyor. Bize fiyat soran, bunu bulabilir misiniz diye soranlar olmuyor. Tamamen onların ihtiyaçlarını gideriyoruz. İstedikleri ürün kendi bünyemizde bulunmasa bile hemen tedarik edip çözüm üretiyoruz. Bu doğrultuda da müşterilerimiz de işleri çözüldükleri için gayet memnun kalıyor. Huzur Otomotiv'de huzur buluyorlar diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

huzur-otomotiv-konya-tir-yedek-parca-1.jpg

PANDEMİDE ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİ

Koronavirüsün yoğun olarak hissedildiği dönemlerde de çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Faik Öztürk, “Pandemi sürecince çalışmalarımızı sürdürdük. İmalatımız da mevcut olduğu için üretimimiz aksamadı. İmalatçılara devletimizin sağladığı katkılar oldu. Bize çalışma izni de verdiler. İş potansiyelimiz de yüksek olduğu için pandeminin yoğun yaşandığı süreci zarar görmeden geçirdik. Hala da bu şekilde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Herkesin tedariğini karşıladık. Kapanma günlerinde de bazı personellerimiz dönüşümlü çalıştı fakat bizler her zaman işimizin başında olmaya devam ettik” dedi.

faik-ozturk-huzur-otomotiv-konya-yedek-parca-2.jpg

HEDEF DAHA DA BÜYÜMEK

Yeni dönemdeki hedeflerinin daha da büyümek olduğunu vurgulayan Faik Öztürk, “İlerleyen süreçte firmamızın daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Çünkü artık herkes Huzur Otomotiv'de aradıkları çözümü bulabileceklerini biliyor. Bizim işimizi sağlam yaptığımızı, onların taleplerini de sorunsuz şekilde yerine getirdiğimizi bildikleri için tavsiyeleri de artıyor. Bu doğrultuda da ismimiz yaygınlaşıyor. Müşterilerimiz ürünümüzden memnun kaldıkları için başkalarına tavsiye ediyor. Onlar da hem ekonomik hem de kaliteli ürün gönderdiğimiz için direkt Konya'dan gelsin diye bizimle irtibata geçiyorlar. Konya'mızın ekonomisine de böylelikle katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

huzur-otomotiv-konya-tir-yedek-parca-3.jpg

FİRMALARA ‘FİYAT ALIN’ ÇAĞRISI

Tüm firmalara kendilerinden fiyat almaları konusunda çağrıda bulunan Faik Öztürk, “Firmalara çağrımız, bizimle çalışacak olmasalar da, bizden ürün almayacak olsalar da en azından fiyat almalarını isteriz. Çünkü Huzur Otomotiv'den fiyat aldıklarında daha çok huzur bulacak ve memnun kalacaklar. Bu konuda da gayet iddialıyız. Kâr oranımızı gayet düşük tutarak daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Sektörümüzde genelde kâr oranları yüzde 15'lerde iken bizler yüzde 5 gibi kârlarla satış yapıyoruz.  Olabildiğince uygun fiyatlara kaliteli hizmet sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

huzur-otomotiv-konya-tir-yedek-parca-4.jpg

‘ÖNCELİKLİ AMACIMIZ PARA DEĞİL İNSAN KAZANMAK’

Huzur Otomotiv olarak öncelikli amaçlarının para kazanmak değil insan kazanmak olduğunu dile getiren Faik Öztürk, “Para kolay kazanılmıyor. Özellikle kamyoncuların işi çok zordur. Örneğin herkes evinde ailesiyle vakit geçirirken kamyoncuların zamanlarının büyük bir kısmı yollarda geçiyor. Bu insanlara jest yapıyor ve uygun fiyatlara ihtiyaçlarını gideriyoruz. Müşterinin parasını kazanalım değil memnuniyetlerini kazanalım istiyoruz. Temel prensibimiz hayatımıza yeni insanlar katabilmektir. Şehir dışından gelip dualarını aldığımız çok müşterimiz oldu. Bu da gücümüze güç katıyor. Bunu sağlayabilmek çok önemlidir. Telefonumuzda 5 bin 800 civarı kişinin numarası bulunuyor. Bu da temas ettiğimiz kişinin çokluğunu ortaya koyuyor. Güven kazanmayı esas ediniyoruz. Buradan tekrar tavsiyemiz, ürün alacakları zaman öncelikle fiyat araştırmaları yönünde olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

huzur-otomotiv-konya-tir-yedek-parca-5.jpg

huzur-otomotiv-konya-tir-yedek-parca-6.jpg

huzur-otomotiv-konya-tir-yedek-parca-7.jpg