Yediemin otoparkından araçlar satışa çıkacak mı? Konyalı başkan açıkladı

Yediemin otoparkında bulunan hacizli araçların satışının başlayacağı duyurulmuştu. Peki son durum ne? İşte Konyalı başkanın açıklaması!
Yediemin otoparkından araçlar satışa çıkacak mı? Konyalı başkan açıkladı

Yediemin otoparklarındaki hacizli 700 bin aracın satışa sunulacağı duyurulmuştu. Son durumu Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem açıkladı. Getirilen yönetmeliklerle araç piyasasının normalleştiğini söyleyen Başkan Acıbadem, geçen yıla göre abalarda yüzde 25’e varan indirim sağlandığını da söyledi.

‘700 BİN ARACIN PİYASAYA ÇIKMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

Yediemin depolarındaki araçların piyasaya çıkma durumundan bahseden Acıbadem, “Yediemin depolarındaki bulunan araçların satışa çıkmasıyla ilgili detaylar henüz belli değil. 1 Kasım’da çıkacağı söylendi ama herhangi bir açıklama yapılmadı. Yediemin parklarındaki araçlar prosedürü bekliyor. Şu an 700 bin aracın piyasaya çıkması gibi bir durum söz konusu değil.” İfadelerine yer verdi.

arac-3.jpg

‘BÖYLE BİR SİSTEM YOK’

Böyle bir sistemin henüz olmadığını dile getiren Acıbadem, “700 bin aracın ihaleye çıkabilmesi için bu arabaların ihale sürecini hızlı bir şekilde hazırlanıp çıkması lazım. Böyle bir sistem zaten yok. Kimsenin bundan haberi de yok. Elbette zaman zaman araçlar çıkıyor. Ama çıkan araçların yerine yenileri geliyor. Bu yüzden bu durumların ikinci el araçlara bir etkisi yok. Aracın biri haciz veya herhangi bir sebepten dolayı yediemin deposuna gelse bile 3-4 aydan önce satışa zaten çıkmıyor.” şeklinde konuştu.

‘SIFIR ARAÇLARDAKİ SORUN BİTTİ’

Sıfır araç alımlarındaki sorunların bittiğini ifade eden Acıbadem, “Sıfır araçlar bayilerde artık rahat bir şekilde bulunabiliyor. Stoklarda herhangi bir sorun yok. Bayiler 2 ay öncesine kadar el altından para alıp, karaborsa araç satıyorlardı. Artık bu dönem bitti. 2 ay önceki satış yapılan fiyatlardan en az yüzde 10 ile yüzde 20 arasında indirim yaptılar. Bir milyonluk bazı araçlarda neredeyse yüzde 25’e varan indirim oldu.” dedi.

abdullah-acibadem.jpg

‘FİYATLAR DAHA FAZLA DÜŞMEZ’

Araç fiyatlarına değinen Acıbadem, “Satış şu an çok yavaş. 2 aydır araç piyasası beklemede. Vatandaşlar fiyatların daha fazla düşmesini bekliyor. Ama daha fazla bir düşüş beklemiyoruz. Fiyatlar bu şekilde oturdu gibi görünüyor. İkinci elde esnaf ciddi anlamda sorun yaşıyor. Çünkü hala kenarda bekletilen on binlerce araç var. Bu arabaların biran önce gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması gerekiyor. Yönetmelik gereği bir şahıs yılda 3 araç alıp satma hakkı var. Şu anda yüzlerce kişi araç satışı yapamıyor. Çünkü merdiven altı bu işi yapanlar 3 araç sınırını geçtikleri için sistem izin vermiyor. O araçlar önümüzdeki yıl çıkacak ya da yetki belgelerini almak durumda kalacaklar .” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :