"Yemekmatik, en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak"

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice:- "Bu yıl pilot bölgelerde testlerini yaptığımız Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye iş yerlerimize yayılarak, Türkiye'nin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak. Aynı zamanda esnafın y
"Yemekmatik, en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, "Bu yıl pilot bölgelerde testlerini yaptığımız Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye iş yerlerimize yayılarak, Türkiye'nin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak. Aynı zamanda esnafın yemek kartı komisyonu ve ayrı bir cihaz maliyeti sorunlarına çözüm olacaktır." dedi.

Yenice, Gayrettepe'de bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, geliştirilen yemek kartı projesinin, 81 il ve 957 ilçede 130 binin üzerinde üyeyi kapsadığını belirtti.

Yenice, sektörün yerlileşmesi ve mevcut sorunların yaşanmaması için çözümler geliştirmek üzere çalışmalar yapıldığını, bu süreçte tüm altyapının geliştirilmesinde yollarının yazılım firması İnfoteks ile kesiştiğini anlattı.

İş ortaklarının desteğiyle tamamen yerli bir çözüm üretildiğini aktaran Yenice, şunları kaydetti:

"Bu yıl pilot bölgelerde testlerini yaptığımız Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye iş yerlerimize yayılarak Türkiye'nin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak. Aynı zamanda esnafın yemek kartı komisyonu ve ayrı bir cihaz maliyeti sorunlarına çözüm olacaktır. Bu çalışmaya destek veren mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

- "Amacımız, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır"

Yemekmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ise Türkiye'nin kalkınma modeli olarak "Yerli ve milli üretimi" benimsediğine dikkati çekerek, yemek kartı sektöründe farklılıklarıyla yerli ve milli bir ürünün altyapısını oluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Yemekmatik'in altyapısının, saha çalışmaları ile üyelerin ve firmaların beklentileri, görüşleri doğrultusunda geliştirildiğini anlatan Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yerli bir firma olan İnfoteks, 2000'li yılların başından itibaren elektronik ürünleri, yeni nesil ödeme kaydedici cihazları, araç içi multimedya sistemleri gibi pek çok teknolojik ürünün yazılım ve üretimini gerçekleştirmektedir. Amacımız, ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknoloji ve altyapıları geliştirerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Bu açıdan, ülkemizin ticari hayatına önemli kazanımlar sağlayacak olan Yemekmatik'i sizlere sunmaktan dolayı gururluyuz.

Yemek kartı sektöründe üye işletmelerin POS cihazı, sistem kullanım bedeli gibi maliyetlere katlanması gerekmekteydi. Yemek kartlarını bankacılık sisteminin içine taşıyoruz ve üyelerin ilave bir maliyet üstlenmemelerini istiyoruz. Geliştirilen modelle, Yemekmatik yemek kartlarının, üye iş yerlerinde kullanımıyla depozito ve sair adlar altında görünmeyen bir ücret talep edilemeyecek ve sadece büyükşehirlerde değil, Türkiye'nin genelinde hizmet vereceğiz."

- "Kurduğumuz altyapı, rakiplerimize göre önemli avantajlar sağlayacak"

Mustafa Yavuz, Yemekmatik platformunu geliştirirken farklı, yeni, güvenli ve kolay kullanımlı olmasına dikkat edildiğini, herkes için birçok avantaja sahip sistem oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak, kartların güvenli bir altyapıya sahip olduğunu belirtti.

Yavuz, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ilk defa adeta banka kartı gibi bir yemek kartı tasarlandı. Üye iş yerleri için ayrı bir cihaz alma ve yazılım yükleme zorunluluğu olmadan işletmelerinde bulunan anlaşmalı mevcut banka terminallerini kullanarak Yemekmatik sistemine dahil olabilecekler. Bu durum işletmelere maliyet avantajı ve operasyon kolaylığı, Yemekmatik'in kart kullanıcılarına geniş üye ağında kullanım avantajı sağlayacak. Ayrıca önümüzdeki hafta sektörün en büyük özel bankalarından birini daha sisteme ilave olacak. Yemekmatik, Bankalararası Kart Merkezi'nin TROY altyapı desteğiyle hayata geçiyor. Böylece, yeme-içme sektöründeki işletmeler, mevcut anlaşmalı mevcut banka terminallerini kullanarak Yemekmatik sistemine dahil olabilecek. Kurduğumuz altyapı, gerek yaygınlık sağlamak gerek maliyet yönetimi bakımından rakiplerimize göre önemli avantajlar sağlayacaktır."

Kaynak: