Yemen'deki şiddet olayları

Yemen'deki şiddet olayları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yemen'in Marib vilayetinde Ensarullah hareketi (Husiler) ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi güçleri arasında çıkan çatışmalarda, 13 Husi militanının öldürüldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husi militanlarının, Marib vilayetinin El-Cefine ve Tibbe ed-Difa bölgelerinde Halk Direnişi güçlerinin kontrolündeki mevzilere saldırıda bulunmasının ardından çatışma çıktı. Çatışmalarda 13 Husi militanı hayatını kaybetti, 7'si Halk Direnişi gücü mensubu çok sayıda kişi yaralandı. 

Halk Direnişi güçlerinin 3 Husi militanını alıkoyduğu da ifade edildi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Daha sonra Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Bakmadan Geçme