Yeni Başlayanlar İçin Alım Satım İşlerinde 5 Altın Kural

Yeni Başlayanlar İçin Alım Satım İşlerinde 5 Altın Kural
Yeni Başlayanlar İçin Alım Satım İşlerinde 5 Altın Kural

Ticaret dünyasına yeni atılanlar içni 5 altın kuralı listeledik. İş yapacağınız sektör fark etmeksizin bu ipuçlarını dikkate alabilir ve kendi işinizi kurarken dahi uygulayabilirsiniz. Dilerseniz kripto para ticaretinde dilerseniz günlük borsa alım satımlarında dikkat etmeniz gereken beş altın kuralı derledik.

Kazancın ve zararın kardeş olduğu ticaret dünyasında işlem yapmadan önce bilgi sahibi olmalısınız. Yapacağınız yatırımın geri dönüşleri ve riskleri hakkında etkili bir planlama yapmalısınız. Herhangi bir alım satımda kontrolünüz dışında oluşabilecek fiyat dalgalanmalarına karşı hazırlık olmanız da elzemdir. Dilerseniz bu ve bunun gibi ipuçlarını derlediğimiz listemize başlayalım.

Küçük Adımlarla Başlayın

Pay, hisse ya da kripto para satın almaya karar verdiniz. Doğru bir araştırma yaptıktan sonra sıra satın alım işlemini gerçekleştirmeye geldi. Bu sürecin nasıl işleyeceğini ve ne kadar kazandıracağını düşünmeden önce elinizdeki bütçeye odaklanın. Ne kadar yatıracağınız ve bu yatırımla ne kadar risk almayı planladığınız kritik önem taşır. Dolayısıyla sürecin en başlarında küçük miktarlı yatırımlar yapmak doğru bir karar olacaktır.

Daha sonra gelecek ani bir darbe ve yatrımın mahvolması motivasyon kırabilir. İşte bu yüzden küçük adımlarla başlamak ticaretin birçok noktasında geçerliliğini bir ipucudur.

Ani Panik ve Heyecanla İşlem Yapmayın

Satın aldığınız payda ani düşüşler mi oluşuyor? Ya da bir süredir satın almayı hedeflediğiniz varlık dibe mi vuruyor? Bir süredir hesabınızda koruduğunuz kripto para birimlerinde beklenmedik hareketler mi oluşuyor?

Endişe etmeyin. Süreci hızlıca takip ederek kararı derin bir nefes aldıktan sonra verin. Panik ile yapacağınız alım satımlar sizi çoğu zaman zarara sürükleyecektir. Panikle herhangi bir alış ya da satış emri vermeden önce sakinliğinizi korumalısınız.


Risk Almaktan Çekinmeyin

Risk almaktan çekinmeyenler kendi fonunu iyi bir şekilde kurmuşlardır. Alım satım işlemlerinde zaman zaman risk almak gerekebilir. Bu tür durumlarda risk hesaplaması yaptıktan sonra işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Riskin büyüklüğü yatırımınızın çapı kapardır. Bu noktada ticari atılımlarınızda hesaplanabilir risklerinizi takvimden uzak tutmayın.


Sırtınızı Yaslayabileceğiniz Bir Gelir Kaynağı Olmalı

Halk arasında “kolunda altın bileğin olsun” diyebileceğimiz bir finans kaynağı B planı olarak hazır beklemeli. Böylece istenmedik bir durumda önceden oluşturmuş olduğunuz fon maddi problemler yaşamanızın önüne geçebilir. Ticaret dünyalarında işlem yaparken tekrara düşmemeli ve tek gelir kaynağı ile hareket etmemelisiniz. Kritik durumlarda güvenebileceğiniz bir fonun olması alım satımlarda esnek davranmanıza fırsat tanır.

Riski göz önünde bulunduran esnek satın alımlar özellikle kripto para dünyasında bol kazanma formülleri arasında yer alır. Benzer formüller ve yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak için Bitcoin Buyer internet sitesini ziyaret edebilir ve kripto atılımlarına başlamadan önce kendinizi çok daha donanımlı hale getirebilirsiniz. Stabil bir gelir kaynağı sunabilecek kripto borsasına dair bilgi edinebilirsiniz.