Yeni BMW İX rüyası Köprülü Oto’da

Yeni bir çağın öncüsü olan BMW iX’in tanıtımının yapılması ve eşsiz sürüş deneyiminin yaşanması için Köprülü Oto’da shoowroom gerçekleştirildi.
Yeni BMW İX rüyası Köprülü Oto’da

İki güçlü elektrik motoru ve BMW xDrive elektrikli dört çeker sistemi ile Yeni BMW iX olağanüstü bir elektrikli sürüş performansı sunuyor: 326 beygirlik güç Yeni BMW iX x Drive40’ı 6,1 saniyede 0’dan 100 kilometre saat hıza çıkarıyor. Hemen devreye giren tork ve kesintisiz hızlanma, Yeni BMW iX'in gaz pedalının her hareketine hassas ve kendiliğinden tepki vermesine ve kendinden emin bir sürüş deneyimi sağlamasına olanak tanıyor.

koprulu-bmw-8.jpg

‘ÇEVRECİ BİR OTOMOBİLDİR’

BMWİX otomobilinin en dikkat çeken özelliklerinden birinin çevreci bir otomobil olması olarak değerlendiren Köprülü Oto Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkeleş, “BMWİX otomobilimizi neredeyse dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye pazarında da satışa sunduk. Yüzde 100 elektrikli bir otomobildir. Çevreci bir otomobildir. Kullanılan malzemelerin birçoğu geri dönüştürülmüş malzemeden kullanılıyor. Ana iskeletinde kullandığımız malzemeler, kullandığımız kumaşlar, kullandığımız deri döşemelerin birçoğu geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılıyor. Çevreciliğimizi otomobilin üretiminden, tüketimine kadar vurgulamak istiyoruz. Yarı otonom olarak geçen sürüş sistemleri, güvenlik sistemleri, akıllı telefon ara yüzleri, ses sistemleri… Bunların hepsini otomobilin standardında sunuyoruz. Otomobilin standardı çok yüksek donanımlara sahip. Bunun üzerine sadece bazı görsel veya keyfi ihtiyaçlarla ek donanımlar satın alabiliyoruz ama ana temelimiz tamamıyla üst düzey bir donanım seviyesine sahip. Lazer farlarından sabitlenmiş cam tavanına kadar hepsi otomobilin standardında vardır. Bizim araçta elektrikli bir dünyaya geçiş yılımız 2013’dür. Biz 2013 yılından bu yana yüzde 100 elektrikli otomobilleri seri üretim bandında yapan bir markayız” diye aktardı.

koprulu-bmw-2.jpg

‘2021 YILINI LİDER MARKA OLARAK TAMAMLADIK’

Köprülü Oto olarak elektrikli otomobil markalarında liderliği elden bırakmadıklarını vurgulayan Mehmet Büyükkeleş, “Otomobilimiz geçen sene Kasım ayından beri çok ciddi talep görüyor ama gerek ülke ekonomisi, gerek global ekonomi, gerekse de üretimlerden kaynaklı olarak istediğimiz adetli satışları yapamasak da elektrikli otomobil pazarında Türkiye’de 2021 yılını tüm markalar arasında lider olarak tamamladık. Köprülü Otonun elektrikli otomobillere bakış açısı çok farklı. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Bu konu üzerine çok eğiliyoruz. Bizim şu anda halihazırda üç tane tamamen elektrikli modelimiz mevcut. Bir tanesi BMWX diğeri BMWX3 bir diğeri de BMWİ4 diye bir modelimiz var. Bunların üçünün talebi çok güzel. Üçünün de kullanıcı geri bildirimleri çok çok keyifli. Şehir içi kullanımlarında ve şehir dışı seyahatlerinde kullanıcılar çok memnun. Çünkü donanım seviyelerimiz, güvenlik sistemlerimiz, konfor sistemlerimiz çok fazla olduğu için müşterilerimiz bu noktada ciddi anlamda bir memnuniyet taşıyorlar. 2022 yılı içerisinde 40 adetten fazla BMWX satışımız var. Bunu da sene sonunda 60’ın üzerinde tamamlamayız hedefliyoruz. Bu da Konya ölçeğinde ve BMWX segmentinde bir otomobil için çok ciddi bir rakam. Türkiye genelinde ise ortalama 600 adet civarında bir satış adetiyle kapatmayı planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

koprulu-bmw-1.jpg

koprulu-bmw-3.jpg

koprulu-bmw-4.jpg

koprulu-bmw-5.jpg

koprulu-bmw-6.jpg

koprulu-bmw-7.jpg