Yeni dönem herkesin kazanacağı dönem olacak

Hollanda’nın Lahey ve Rotterdam şehirlerinde değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve beraberindeki heyet, Türkiye-Hollanda ticari ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olarak görüşmelerde bulundu.
Yeni dönem herkesin kazanacağı dönem olacak

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız başkanlığında Komisyon Üyeleri Milletvekillerinden oluşan heyet Hollanda’nın Lahey ve Rotterdam şehirlerinde incelemelerde bulundu. Altunyaldız, “Hollanda sahip olduğu ekonomik altyapısı, lojistik imkanları ve uluslararası şirketlere ev sahipliği yapması vesilesiyle önemli bir pazar. Komisyon Üyesi Milletvekillerimiz ile birlikte Hollanda ile sahip olduğumuz ticari ilişkileri daha da geliştirmek, yeni iş ve yatırım fırsatlarını görüşmek için Hollanda’ya geldik. Büyükelçimizden buradaki faaliyetlerimize yönelik bilgiler aldık ve hangi alanlarda bu iş birliğini daha da güçlendiririz konusunu değerlendirdik. Hollanda ile yaklaşık 13 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmimiz mevcut ve bu dış ticaret fazlası verdiğimiz bir şekilde. Son yıllarda hızla artan Hollanda’ya ihracatımızı daha da artırmayı istiyoruz” dedi.

yeni-donem-herkesin-kazanacagi-donem-olacak-2.jpg

İKİLİ DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE TARAFLAR ARASINDA İŞ BİRLİĞİ FIRSATI ÇOK FAZLA

Altunyaldız, “Hollanda Parlamentosu’nda muhatap komisyonlar ile faydalı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Hepimizin bildiği gibi dünya yeşil dönüşüm sürecinin tam ortasında. Avrupa 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefi çerçevesinde bir dizi eylemi hayata geçireceği Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı duyurmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri yeşil kalkınma devrimi vizyonumuz çerçevesinde biz de 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefimizi hayata geçireceğiz. Avrupa Yeşil Mutabakatı şunu söylüyor: küresel tedarik zincirlerine güven temelinden sarsıldı. Artık başarabiliyorsanız üretim süreçlerinizi daha yerel tedarik merkezleriyle gerçekleştirmeniz gerek. Avrupa’nın en yakın ve en gelişmiş üretim ve tedarik merkezi hiç şüphe yok ki Türkiye. Gümrük Birliği ile günbegün gelişen Türkiye-Avrupa ticari ilişkileri bundan sonra yeni bir fazda, daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek” diye konuştu.

yeni-donem-herkesin-kazanacagi-donem-olacak-3.jpg

YENİ DÖNEMİN FIRSATLARINI AVANTAJA ÇEVİRECEĞİZ

Altunyaldız, ¨Hollanda özellikle dijitalleşme alanında gelişmiş bir ülke. Bünyesinde barındırdığı çok uluslu şirketlerin başarıları ortada. Biz de Hollanda ile ilişkilerimizi daha da güçlendirerek ülkemizin güçlü büyümesine katkı sunacak, nitelikli üretimini ve ihracatını artıracak teknoloji transferi fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Hollanda temaslarımız çerçevesinde yaptığımız ziyaretlerde ve görüşmelerde bu hususun altını çizdik. Biz iş birliğine, yeni dönemin fırsatlarını avantaja çevirmeye kararlıyız. Bunu başarmak için de yeterli yetkinliğimiz ve potansiyelimiz mevcut. Üreticilerimizin, sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın Hollanda başta olmak üzere Avrupa pazarlarında daha güçlü bir şekilde entegre olarak buradan dünyanın dört bir yanına ulaşmalarını hedefliyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

yeni-donem-herkesin-kazanacagi-donem-olacak-4.jpg

ROTTERDAM LİMANI İHRACATÇILARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

Hollanda’daki temasları kapsamında TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında ve Komisyon Üyesi Milletvekillerinden oluşan resmi heyet, dünyanın en büyük ticaret hacmine sahip 6. Limanı olan Rotterdam Limanı’nda da incelemelerde bulundu. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Altunyaldız, “Avrupa’ya ve dünyanın dört bir yanındaki ihracat pazarlarına rekabetçi bir şekilde erişimi sağlayan Rotterdam Limanı’ndaki hızlı ve etkin gümrük uygulamaları, ticaretin ekonomiler için ne denli olduğunun bir göstergesi. Ülkemizin ihracatla, ticaretle büyümesi için olanca çabayla çalışıyoruz. İhracatçılarımızın Rotterdam Limanı’na entegrasyonu ile dünyanın her yanındaki destinasyonlara daha rekabetçi ulaşmalarını amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türkiye-Hollanda arasındaki ticaret, yatırım, ihracat ve dönüşüm odaklı iş birliği fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :