Yeni Haber 10. yılını kutluyor

Doğru ve ilkeli yayın anlayışıyla hareket eden Yeni Haber Gazetesi 10’uncu yılını güçlü ekibiyle bir araya gelerek kutladı.
Yeni Haber 10. yılını kutluyor

Kafe Karatay’da düzenlenen kutlama programına Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, İmtiyaz Sahibi Ahmet Koyuncuoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu, Genel Müdür Ahmet Ergan, Haber Editörü Servet Çolak, Haber Editörü Emine Çolak, Haber Koordinatörü Hüseyin Koyuncuoğlu, Muhabir Büşra Erkuş ve Sümeyra Kenesarı, İnternet Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Sağlam, İnternet Editörü Hamza Baran Demir, Görsel Yönetmen Selçuk Özkan, Muhasebe Müdürü Erol Çimen, Gazete personeli Hatice Dursun, gazetemiz eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürleri Hayrettin Atak ve Hamdi Bağcı, yazarlarımızdan Hakan Bahçeci, Bayram Sürekli, Necmettin Şimşek, Musab Seyithan, Macit Uluçamlıbel, Senan Kazımoğlu, Hasan Ukdem, Mahmut Ali Cengiz Körosmanoğlu, İsmail Yaşa, Ömer Kocabaş, Mehmet Toker, Muhammed Işık ve Ali Kaya katıldı.

yeni-haber-10-yasinda-2.jpg


“GAZETEMİZDE EMEĞİ OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Yeni Haber Gazetesi’nin bugünlere gelmesinde emeği olanlara teşekkür eden Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu, “1 Ekim 2012’de yayın hayatımıza başladığımız günden bugüne kadar pek çok mücadelenin içinde yer aldık. Yayın hayatımıza başladığımız 2012 yılından bugüne kadar pek çok arkadaşımızın yolu Yeni Haber’den geçti. Pek çok çalışma arkadaşımız için biz sadece sıradan bir gazete olmadık, aynı zamanda bir okul olduk. Gazetemizde emek veren bazı arkadaşlarımız önemli konumlarda çalışma hayatlarına devam ediyorlar. Bu anlamda pek çok kuruluşa insan kaynağı olarak önemli katkılar sunduk. Yeni Haber’de çalışan arkadaşlarımızın gelişimi ve ilerlemesi noktasında önemli bir yer edindik. Yola çıktığımız 2012 yılında yazı işleri ekibimizin başında Hamdi Bağcı kardeşimiz vardı. Kendisi Yeni Haber’in gönül dostudur. Hem fiili olarak ailemizin içinde yer alırken hem de zaman zaman dışarıdan destek verdi. 2014 yılından itibaren de Hayrettin Atak kardeşimizle birlikte Türkiye’nin paralel yapı ve FETÖ ile mücadele sürecini başarıyla yürüttük.Mücadelemizin en önemli savunma hattını birlikte kurduk. Daha sonra 2018 yılından sonra yazı işleri müdürlüğünü Seyfullah Koyuncu’ya devrettik. Seyfullah ile de bugünlere geldik. Allah hepsinden razı olsun. Bu işin temeli güvenebileceğiniz bir yazı işleri ekibidir. Eğer siz gazetenizi iyi çıkarmak istiyorsanız gazetenizi emanet edebileceğiniz yazı işleri müdürünüz ve ekibiniz olması gerekiyor ki sizin genel duruşunuzu, düşüncenizi, refleksinizi yansıtabilsin.Sizin söylemlerinizle çelişkili haberler, sıkıntılı başlıklar, sıkıntılı içerikler karşınıza çıkmasın. Özellikle bizim gibi önemli hassasiyetleri, önemli kriterleri olan bir gazete için ekip uyumu gerçekten büyük önem arz ediyor. Gazetemizde çalışan bütün arkadaşlarımızın bugünlere gelmemizde emeği büyüktür. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye aktardı.

yeni-haber-10-yasinda-1.jpg


“HASSASİYETLERİMİZ, YENİ HABER’İN VARLIK SEBEBİDİR”
Yeni Haber’in hassasiyetleri ve değerleri olan bir gazete olduğunu hatırlatan Koyuncuoğlu, “Magazinin, özel hayatın yer aldığı, insan hayatının mahremiyetinin olmadığı, yanlış haberlerin rastgele girildiği, devletin, milletin bekasının çok önemsenmediği, dini değerlerin, maneviyatın zaman zaman yok sayıldığı bir yayında kendimizi özgür hissetseydik, yazı işleri müdürümüzün de bizim de bir önemimiz olmazdı. Gerçekten ciddi hassasiyetlerimiz var ve bu hassasiyetleri Yeni Haber’in varlık sebebi olarak dile getiriyoruz. Temel anlamda; ahlak, milli ve manevi değerler, İslami hassasiyetin tümü ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü en yegane değerlerimizdir. Gazetecilik refleksinin temeli aslında insanla temastır. Bu avantajımızla aslında biz bugünlere kadar geldik. Yeni Şafak’la meslek hayatına başladık, bu yönde adımlar attık ve bu noktada başarıya ulaştık ki o dönem de Türkiye’de Yeni Şafak’ın en çok sattığı şehir Konya oldu. Daha sonra fiziki gazetecilik artık dijital gazeteciliğe ve kendi mecralarına dönünce biz de yerel yayıncılığa yöneldik. Bu yönelmenin temeli internette sizin erişilebilir sayınız, internette insanlara ulaşılabilirliğiniz ve özel içerik üretebilmeniz oldu. Özellikle 2014 yılından sonra bu konuda da çok mesafe kat ettik” şeklinde konuştu.

yeni-haber-10-yasinda-8.jpg


“FETÖ İLE MÜCADELEDE ÖRNEK GÖSTERİLDİK”
FETÖ, o günkü adıyla paralel yapıyla aktif olarak mücadele eden ve bu yönde örnek gösterilen yayın kuruluşu olduklarını dile getiren Koyuncuoğlu, “2013 yılı Türkiye’nin Gezi Olaylarıyla birlikte başladığı yıllardı. 2014’te ise Paralel Yapı operasyonları vardı. 2014 yılında Yeni Haber 1 buçuk yıllık gazeteydi ve en farkındalık oluşturan yayınları 2014 yılında yaptık. FETÖ ve paralel yapılarıyla ilgili aktif olarak mücadele eden en önemli yayın organlarından biri de Yeni Haber’di. FETÖ’ye ait kurumların haberlerini ve reklamlarını gazetesine almayan bir kuruluş olduk. Onların aleyhine de sürekli haberler yaptık. O noktadan sonra artık bizim neye tekabül ettiğimiz Konya kamuoyu tarafından tam olarak algılandı. FETÖ’yle mücadele konusunda çok önemli bir yer edindik. 2014 sonrası Türkiye’yi işgale yeltenenlerle ilgili mücadelenin ne olduğuna, ön cephede savaşmaya başladığımızdan beri Konya’da bir duruş sahibi olanlara da bir fikir verdik diye düşünüyoruz. 2014 yılında yeni ofisimizin açılışında ‘Haktan yanayız’ sloganıyla yeni yerimizde taze bir yayın hayatına başladık. O günden bu güne de hem Haktan, hem de halktan yana olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

yeni-haber-10-yasinda-3.jpg


“DOĞRULARIMIZLA BİR DURUŞ GÖSTERİYORUZ!”
Yeni Haber Gazetesi olarak duruşlarının değişmeyeceğini ifade eden Koyuncuoğlu şunları söyledi: “Biz sadece gazetecilik yapan bir gazeteyiz. Sadece gazetecilik yaptığımız için haberlerde özgürüz. Hiç kimse bize şunu yapın demedi, diyemez. Biz gerekli olduğunu düşündüğümüz şeyleri yapıyoruz, yapacağız. Kimse bize, ‘Şu haberi yapın, şu haber yapmayın demedi, diyemez. Bundan sonra da diyeceklerini sanmıyorum. Özgürlük alanlarımızı biz kendimiz belirleriz. Şu anda Milli İradenin içinde bulunduğu çizgiyi destekliyor, saygı duyuyoruz ve devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede de herhangi bir kaygımız yok. Millet iradesinin tezahürü noktasında bir kaygı taşımıyoruz. Gazete olaraksivil toplum kuruluşlarımızın, yerel yönetimlerin, şehre katkı sağlayan sanayici ve esnafımızın, kurumların ve kuruluşların haberlerini yapıyor, şehrimizin gelişimine biz de katkı sağlıyoruz. Yanlış yapılanları da eleştirmekten geri durmuyoruz. Konya’nın gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

yeni-haber-10-yasinda-4.jpg


“TÜRKİYE DİJİTAL YAYINCILIĞA GEÇİYOR, BİZ AYAK UYDURUYORUZ”
Türkiye’nin bir dönüşüm içerisinde dijital yayıncılığa geçtiğini belirten Koyuncuoğlu, “Resmi ilanların da artık dijital mecralarda yayınlanmasıyla ilgili devletin bir talebi var. Genel anlamda Türkiye’deki yayın kuruluşları buna karşı çıkıyorlar. ‘Gazeteciliği gazeteciler, iletişimcimler yapmalı’ görüşüne sahibiz. Bu noktada basılı gazeteler elbette olacak ama etkinliği azalacağı için dijital mecralara hazır olmamız gerekiyor. O nedenle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya ve internet yasasını destekliyoruz. Yeni Haber olarak sosyal medya hesaplarımız ve internet medyası noktasındaiyi bir konuma sahibiz. Bunları güçlendirmekle ilgili bir çaba sarf ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

yeni-haber-10-yasinda-5.jpg


“AİLE ORTAMI OLMADAN BU İŞ YÜRÜMEZ”
Gazeteciliğin ancak sorumluluk sahibi ve çalışan bütünlüğü ile yapılabileceğinin altını çizen Yazı İşleri Müdürümüz Seyfullah Koyuncu ise, “Gazetecilik dışarıdan çok hoş, albenisi olan, kolay bir meslek olarak görünüyor. Fakat stresli, zor ve sorumluluk isteyen bir iştir. Bu noktada, grafikerinden çaycısına, yazı işleri müdüründen muhabirine kadar herkes belirli bir sorumluluk sahibi olarak bu işi yürütmek zorunda. Bu açıdan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aile ortamı olmadan bu iş yürütülmüyor. Genç bir ekibiz ve hepimiz iletişim fakültesi mezunlarıyız. Arkadaşlarımızın geleceği parlak. İnşallah çok daha kaliteli gazetecilik yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

yeni-haber-10-yasinda-9.jpg


“EN FAZLA YAZAR YENİ HABER’DE”
Yeni Haber Gazetesi’nde çok sayıda ve kaliteli yazarın bulunduğunu söyleyen Koyuncu,“Yazarların ürettiği içerik sadece onlara ve bize özel oluyor. Ve bu açıdan yazarlık, gazeteciliğin geleceği açısından çok kıymetli bir hale geldi. Şu anda Konya’da en fazla yazar Yeni Haber Gazetesi’nde bulunuyor. Çok fazla ve kaliteli yazarlarımız var. Okunma oranlarımız da çok iyi. Diğer gazetelerde de yazarlar var ama genellikle belli boyutta ve konuda yazılar oluyor. Bizde ekonomi, teknoloji, ilahiyat, dış politika, siyaset, spor başta olmak üzere her konuda yazı üretiliyor. Bir kez daha değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni Haber Gazetesi’nin bu günlere gelmesinde emeği olan ekip arkadaşlarıma, bana iyi bir miras bırakan benden önceki yazı işleri müdürlerimize ve çalışanlara da şükranlarımı sunuyorum” sözlerine yer verdi. Programda daha sonra katılımcılar tek tek söz alarak görüşlerini paylaştı. Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

SÜMEYRA KENESARI - BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

yeni-haber-10-yasinda-6.jpg

yeni-haber-10-yasinda-7.jpg

yeni-haber-10-yasinda-8-001.jpg

yeni-haber-10-yasinda-10.jpg

yeni-haber-10-yasinda-11.jpg

yeni-haber-10-yasinda-12.jpg

yeni-haber-10-yasinda-13.jpg