Yeni Haber duyurmuştu; Başkan Altay, o camiyi ayağa kaldıracak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da büyük hasar alan Habib-i Neccar Caminin onarımı için atağa geçen Konya Büyükşehir Belediyesi, bugünkü kararında restorasyonunun yapılması için Bakanlık ile protokol imzalanması yer aldı.
Yeni Haber duyurmuştu;  Başkan Altay, o camiyi ayağa kaldıracak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’den takdirleri toplamaya devam ederken, şimdi de depremde büyük hasar alan Anadolu’nun ilk camilerinden birisi Habib-i Neccar Camiinin onarımı için kolları sıvadı. Geçtiğimiz gün Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte depremde büyük hasar alan Habib-i Neccar camisinde incelemelerde bulunmuşlardı. Başkan Altay, incelemenin ardından yaptığı paylaşımda, “Habib-i Neccar ve Ulu Camii’de depremin meydana getirdiği büyük tahribatı üzüntüyle gördük.

Bu emanetleri yeniden ayakta görmek, buralarda saf tutmak duamız.

İnşaAllah” demişti. Yeni Haber Gazetesi olarak bu paylaşımı Konya Büyükşehir Belediyesi Habib-i Neccar Camiyi onaracak mı başlığıyla duyurmuştu.
Bugün alınan Meclis kararında ise, “Hatay İlinde bulunan Habib-i Neccar Camii’nin restorasyon ve rekonstrüksiyonunun yapılması için Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurum ve kuruluşlar arasında ortak hizmet protokolü yapılması ve protokolün imza ve icrası için Başkanlık Makamına yetki verilmesine dair (Yapı Kont. D. Bşk. ait) teklifin görüşülmesi, maddesi yer aldı.
Başkan Altay yaptığı son paylaşımda, "Hatay’da kültürel mirasımız Habib-i Neccar Cami’ni Konya olarak restore etmek istiyoruz.

İlgili kurumlarımızla irtibat halindeyiz.

Hayırlı haberi tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum.

Ecdadın emanetine hep birlikte sahip çıkacağız." dedi.

 Muhabir