Yeni Haber ve Medya Hatay kardeş oldu

Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hatay’da depremden zarar gören yayın kuruluşlarına yapılan yardım, gazeteler arasında kardeşlik bağı oluşturdu. Kardeşliğin temelini bu yardımla attıklarını ifade eden Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu, “Medya Hatay’ı, Yeni Haber’in kardeş gazetesi olarak görüyoruz. Bundan sonraki yapacağımız haberlerde ve projelerde zaman zaman birlikte hareket edeceğimiz bir kardeşliğin temelini atmış olduk.” dedi.
Yeni Haber ve Medya Hatay kardeş oldu

Konya Gazeteciler Cemiyeti, paydaş kurumların destekleriyle temin ettiği bilgisayarları, Hatay ve İskenderun’da faaliyet gösteren gazetecilerle bir araya gelerek teslim etti. Bu destek sonrasında yardım yapan ve yapılan gazeteler arasında kardeşlik bağı oluştuğunu ifade eden Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu ve Medya Hatay Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlyas Bayraktar, düşüncelerini gazetemizle paylaştılar. Lokman Koyuncuoğlu, sözlerine şu şekilde başladı; “Geçtiğimiz hafta Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak, Hatay ve İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettik. O bölgelerde yayın yapan gazetelere Konya’dan götürdüğümüz dizüstü bilgisayarları hediye ettik. Onlara bu şekilde katkı sağlamış olduk.”

whatsapp-image-2023-09-04-at-17-28-30.jpeg

‘KARDEŞLİK İLK GÜN BAŞLADI’

Konya’nın Hatay’la olan kardeşliğinin ilk gün başladığını ifade eden Koyuncuoğlu, “Konya’nın Hatay’la kardeşliği 6 Şubat günü başladı. Çünkü depremin olduğu gün, Hatay’a ilk intikal edenlerin başında Konya Valimiz ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız vardı. Ertesi gün, MÜSİAD başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri tüm ekipmanlarıyla ordalardı. O günden itibaren süreci kamuoyu yakından takip ediyor. Hatay’la Konya arasında doğal bir kardeşlik ve yakınlaşma oldu. Hatay’ın ayağa kaldırılmasında Konya, önemli bir misyon yüklendi. Hala da devam ediyor. Hem Konya’dan Hatay’a yardım için gidenler hem de Hatay’dan Konya’ya gelip yurtlarda veya belli yerlerde misafir edilen insanlar bu kardeşliğin temelini oluşturdular.” şeklinde konuştu.

‘KONYA OLARAK BUNU DÜŞÜNDÜK’

Konya olarak basın kuruluşlarına ekipman desteği sağladıklarını dile getiren Koyuncuoğlu, “Kamuoyunun haber alma konusunda eksik olduğu bir yerde, medyanın yayınına devam etmesi gerekiyordu. Fakat orada pek çok arkadaşımız işlerini yapacak durumda değil. Ekipman da yok. Konteynerlerde gazetecilik yapıyorlar. Artık kendi yerleri yok. Bu ekipman eksiğini giderebilmek için Konya Valimiz, Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyelerimizin Başkanlarıyla görüşerek onlardan destek istedik. Onların sağladığı bu imkanlarla yayınlarına devam eden gazetelere dizüstü bilgisayar götürdük. Burada önemli olan bu yakınlığı gösterebilmek. Bu dostluğu kurabilmek. Biz Konya gazetecileri olarak bunu düşündük. Ekonomik boyutu tartışılabilir fakat bunu düşünmüş olabilmenin kayda değer bir yönü var. Çünkü gazeteci arkadaşlarımız orada kendilerine yakınlık gösteren, kendilerini ziyaret eden ve destek veren birilerini görmenin mutluluğunu yaşadılar.” diye aktardı.

whatsapp-image-2023-09-04-at-17-31-28-1.jpeg

‘MUTLULUKLARI VE MİNNETLERİ HEP ORTADAYDI’

Koyuncuoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bulunduğumuz yerdeki insanlar, gazeteci arkadaşlarımız Konya’nın Hatay’a yapmış olduğu desteği sürekli dile getirdiler. Mutlulukları ve minnetleri hep ortadaydı. Bu şehrin bunu sağlamış olması oldukça değerli. Konya genlerinde olan cömertliği, vefayı, yardımseverliği geleceğe de taşıyor. Geçmişten gelen bu özelliğini yeni nesillere de ulaştırıp ileri doğru taşıyor. Biz de şehrin gazetecileri olarak üzerimize düşen yüklerden bir tanesini de yerine getirerek buradaki dostluğun devamı için işaret verdik. Her arkadaş bir gazeteye bilgisayar hediye etti. Yeni Haber Gazetesi olarak bize de Medya Hatay Gazetesi nasip oldu. Gazete Sahibi İlyas Bayraktar ile tanıştık, muhabbet ettik. Cuma günü baskımızda aynı resimleri kullanarak nerdeyse aynı ifadelerle haber yapınca, bir dostluk, kardeşlik pekişmiş oldu.”

‘MEDYA HATAY’I KARDEŞ GAZETEMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ’

Medya Hatay Gazetesini artık kardeş gazete olarak gördüklerini vurgulayan Koyuncuoğlu, “Medya Hatay’ı, Yeni Haber Gazetesi olarak kendimizin kardeş gazetesi görüyoruz. Bundan sonraki yapacağımız haberlerde ve projelerde zaman zaman birlikte hareket edeceğimiz bir kardeşliğin temelini attık. Bu bağların sürdürülebilir olması deprem yaşayan kardeşlerimizin bir nebze acılarını dindirebilir. Onları da Konya’ya davet ettik. İnşallah bundan sonra eski yaşam standartlarına dönmekle alakalı Cumhurbaşkanımızın talimatıyla devletimiz her türlü desteği ortaya koyuyor, bizim vereceğimiz moral ve destekle de daha güzel günlere ulaşacaklar inşallah.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

whatsapp-image-2023-09-04-at-17-31-28-2.jpeg

‘TOZ, TOPRAK VE İMKÂNSIZLIKLARLA ÇALIŞIYORUZ’

Medya Hatay Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlyas Bayraktar, yaşananları şu şekilde anlattı; “Depremin üzerinden 7 ay geçti. Biz 7’nci ayda kendimizi yeni yeni toparlamaya çalışıyoruz. Kendim de zaten yayın hayatına ayın 1’nde başladım. Ama hiçbir şey eskisi gibi değil. Bir gazeteyi dizmek oldukça zor. Çok fazla çaba gösterdik. Çünkü her şeyimiz yok oldu. Yeniden bir sistem kurmak, bilgisayar almak, baskı yeri bulmak kolay olmadı. Çünkü hiçbir yerde eski sistem, eski çalışanlar yok. Örneğin gazetemizde hep yaşam sayfası olurdu. Ama şu an yaşam sayfasını oluşturamıyorum. Çünkü hiç kimsenin sosyal bir hayatı yok. Sosyal bir aktivite yok. Bunun dışında gazetemizi dağıtacağımız insan sayısı bile sınırlı. Gazetecilik bu süreçte gerçekten çok zor ilerliyor. Her şeye rağmen devam etmeye çalışıyoruz. Toz, toprak ve imkansızlıklar içerisinde çalışıyoruz. Gazetemizde ne bir reklam ne de bir abone var.”

‘KONYA’YI HER ZAMAN EN YAKINIMIZDA HİSSETTİK’

Konya’nın ilk günden itibaren Hatay’da olduğunu ifade eden Bayraktar, “Konya’yı her zaman çok yakınımızda hissettik. Depremin ilk günü Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valisi, Konya’nın polisi, bekçisi buradaydı. İlk konteyner kenti burada Konya kurdu. İlk altyapıyı Konya düzeltti. Yanı sıra ilk buraya yetişen basın camiası oldu. Tüm malzemelerimiz enkaz altında kalmıştı. Bu alanda ilk yardımı Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak Başkan Sefa Özdemir yapmak istediklerini söyledi. Bunları duymak bize de umut oldu. Bize birer bilgisayar yardımında bulunuldu. Hatay basınının, Konya basınına olan bakış açısı değişti. Zaten iyiydi artık daha iyi oldu. Konya’yı her alanda yanımızda hissettik. Ben de zaten deprem sonrasında ailemi Konya’ya yerleştirdim. Konya halkı gerçekten farklı bir halk. Oldukça hayırseverler. Hiçbir sıkıntı yaşamadık.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :