Yeni Haber'de Ramazan 12. Gün

Yeni Haber ailesi olarak hayırlı sahurlar diliyoruz. Konya için bugün imsak saati 04.27
Yeni Haber'de Ramazan 12. Gün
HUZUR VE BEREKET DOLU
RAMAZAN MEKTEBİ
 
Ramazanın ilk günü Ramazan mektebine kayıt yaptırdık. Bu mektebin huzur ve bereket dolu sahurlarını, bizleri yücelten sevinç dolu iftarlarını doyasıya yaşadık. Sadece bedenlerimizi değil, gönüllerimizi rahatlatan teravihlere her akşam ayrı bir heyecanla koştuk. Ramazan boyunca Kerim ile yeniden buluştuk. Hira’ya yürüyen Muhammedü’l-Emin (s.a.v.)’in derdiyle dertlendik ve ona adeta yoldaş olduk.  Fıtır sadakamızla, zekât ve infakımızla kazancımızı, zihnimizi, kalbimizi, dilimizi arındırdık. İbadetlerimizle, hayır ve hasenatımızla Rabbimize yakınlaşmaya çalıştık. En uzun günlerde tuttuğumuz oruçlarımızla, sabrı öğrendik. Yeryüzünde açlık ve susuzluk çeken milyonların acısını, çilesini bir ay boyunca yüreğimizin derinliklerinde hissettik. Hissettikçe de elimizdeki nimetlere şükrettik. Öyleyse gelin, Ramazanın bize bıraktığı mirasa sahip çıkalım. Ve gelin, bütün hayatımızı Ramazan kılalım.
 
^+++
 
Fidye verme gücü olmayan kişiler ne yapmalıdırlar?
Senenin hiçbir mevsiminde oruç tutamayacak kadar yaşlı olan (pîr-i fânî) kimselerin, maddî durumları uygunsa Ramazan’ın her bir günü için bir fakire fidye (yani bir fitre) vermeleri gerekir. İyileşme umudu olmayan hasta da bu hükme tâbidir (Bakara, 2/184). Fidye verecek gücü olmayanlar ise, fidyeden sorumlu olmazlar (İbn Kudâme, el-Muğnî, IV, 396). Ancak kasten tutmadıkları oruçların uhrevî sorumluluğunu taşırlar. Bu durumda olanların yapabileceği Cenab-ı Hak’tan bağışlanma dilemektir.
 
+++
 
AYET
Bu (Kur’an) bütün insanlığa bir açıklamadır; takva sahipleri için de bir hidayet ve bir öğüttür. (Al-İmran 3/138)
 
HADİS
“Kim yalan konuşmayı ve yalan –dolanla iş yapmayı terk etmezse Allah o kimsenin yemesini, içmesini bırakmasına kıymet vermez.” (Buhari, Savm, 8, Edep,51)
 
GÜNÜN DUASI
"...Rabbim, ilmimi artır!.." (Tâ-Hâ, 20/114)
 
+++
 
HÜMEZE SÛRESİ
 
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1, 2. Arkadan çekiştirmeyi, yüze karşı eğlenmeyi adet edinen herkesin vay haline! O ki, mal toplamış ve onu saymış durmuştur.
3.(O), malının kendisini ebedi kılacağını zanneder.
4. Hayır! Andolsun ki o, Hutame’ye atılacaktır.
5.Hutame’nin ne olduğunu bilin misin?
6, 7. Allah’ın tutuşturulmuş, (yandıkça) tırmanıp kalplerin ta üstüne çıkan ateşidir.
8, 9. Onlar (bu ateşin içinde) uzatılmış sütunlara bağlanmışlar ve o vaziyette o (ateş) üzerlerine kapatılmıştır.  

Etiketler :