Yeni Haber'de Ramazan 18. Gün

Yeni Haber ailesi olarak hayırlı iftarlar diliyoruz. Konya için bugün iftar saati 19.46
Yeni Haber'de Ramazan 18. Gün
İSLÂM DİNİ IRKÇILIĞI REDDEDER
Cahiliye döneminde insanlar etnik kökeni, mensup oldukları kavim ve kabileleriyle övünürlerdi. Haksız da olsa kabilesini savunur, kendilerini başkalarından üstün görürlerdi. Irk ve renginden dolayı insanlar hor ve hakir görülür, toplumdan dışlanır ve aşağılanırlardı. Yüce Dinimiz İslam’ın en önemli özelliklerinden biri, bir ırkın başka bir ırka, bir grubun veya topluluğun bir başka grup veya topluluğa üstünlük taslamasını ortadan kaldırmış olmasıdır. Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın çocukları olmakta eşitlenen insanların,  soy ve soplarını, etnik kökenlerini esas alarak birbirlerine karşı üstünlük iddiasında bulunmalarına İslam asla cevaz vermemiştir. Hak ve hakikat, şeref ve üstünlük, mensup olduğumuz ırka, soy ve sopa göre değil, Yüce Yaradanın göndermiş olduğu dine, Kitaba, ahlak, fazilet ve erdeme göre şekillenir. İnsanı, Allah katında üstün ve değerli kılan ve de ahiret saadetine ulaştıracak olan husus ait olduğu ırk, mensup olduğu soy, sahip olduğu ten rengi, konuştuğu dil değildir. Kişinin üstünlüğü, her daim Allah’a karşı kulluk ve sorumluluk bilinci taşımasında ve bu bilinci hayat süreçlerine dahil etmesindedir. 
 
+++
 
Orucu bilerek ve kasten bozmanın hükmü nedir?
Orucunu bilerek ve kasten bozmak, Ramazan’ın hürmetine saygısızlıktır ve büyük günahtır. Hz. Peygamber, orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir. (Buhârî, Savm, 30; Hibe 20; Nafakât, 13; Keffârâtü’l-eymân, 2-4; Müslim, Sıyâm, 81). Yine Hz. Peygamberin (s.a.s.) bildirdiğine göre oruç keffareti, öncelikle bir köle azat etmektir. Buna imkân bulunmadığında ki günümüz şartlarında bu imkân fiilen ortadan kalkmıştır.-iki kamerî ay ve 60 gün ara vermeksizin oruç tutmaktır. Buna da gücü yetmeyen kişi, 60 fakiri bir gün ya da bir fakiri 60 gün doyurur. Bu keffâretin yanında ayrıca, tövbe ile bozulan o orucun da kaza edilmesi gerekir. (Merğinânî, el-Hidâye, II, 261-262).
 
+++
 
AYET
(Adem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımasan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. (A’raf 7/23)
 
HADİS
“Zandan sakının.  Çünkü zan, sözlerin en yalan olanıdır.” (Müslim, Birr, 28)
 
DUA
"Allahım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır." (Ebû Dâvûd, "Salât", 367; Nesâî, "İstiâze", 19; İbn Mâce, "Etime",53 )
 
+++
 
KAFİRÜN SURESİ
 
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1, 2-(Resulüm!)  De ki: Ey kafirler! Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
3-Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.
4-Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
5-Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
6-Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.

Etiketler :