Yeni Haber'de Ramazan 30. Gün (9 Nisan 2024)

Yeni Haber ailesi olarak hayırlı ramazanlar diliyoruz. Konya için bugün imsak vakti 04:42, iftar saati ise 19:27.
Yeni Haber'de Ramazan 30. Gün (9 Nisan 2024)

RAMAZAN’IN BIRAKTIĞI MİRASA SAHİP ÇIKALIM

Ramazanın ilk günü Ramazan mektebine kayıt yaptırdık. Bu mektebin huzur ve bereket dolu sahurlarını, bizleri yücelten sevinç dolu iftarlarını doyasıya yaşadık. Sadece bedenlerimizi değil, gönüllerimizi rahatlatan teravihlere her akşam ayrı bir heyecanla koştuk. Ramazan boyunca Kur’an-ı Kerim ile yeniden buluştuk. Hira’ya yürüyen Muhammedü’l-Emin (s.a.v.)’in derdiyle dertlendik ve ona adeta yoldaş olduk. Fıtır sadakamızla, zekât ve infakımızla kazancımızı, zihnimizi, kalbimizi, dilimizi arındırdık. İbadetlerimizle, hayır ve hasenatımızla Rabbimize yakınlaşmaya çalıştık. En uzun günlerde tuttuğumuz oruçlarımızla, sabrı öğrendik. Yeryüzünde açlık ve susuzluk çeken milyonların acısını, çilesini bir ay boyunca yüreğimizin derinliklerinde hissettik. Hissettikçe de elimizdeki nimetlere şükrettik. Öyleyse gelin, Ramazanın bize bıraktığı mirasa sahip çıkalım. Ve gelin, bütün hayatımızı Ramazan kılalım.

yedek-3.jpg

Kazaya kalan ramazan oruçları nasıl tutulmalıdır?

Ramazan ayında tutulamayan oruçların ve başlanıp da bozulan oruçların kaza edilmesi gerekir. Kur’an-ı Kerim’de; “İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan, tutamadığı günlerin sayısınca diğer günlerde tutar.” (Bakara 2/184) buyrulmaktadır. Kaza oruçlarının aralıksız tutulması hakkında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Bu itibarla, kazaya kalan oruçlar, oruç tutulması yasak olan günler dışında, ardı ardına veya ayrı olarak tutulabilir. Ancak bu oruçların, geciktirilmeden bir an önce tutulması uygun olur. Çünkü bu bir borçtur, hemen ödenmelidir. Ayrıca insanın ne zaman öleceği de belli değildir.

TİN SURESİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1-2-3-4-5- İncire, zeytine, Sina dağına ve şu emîn beldeye yemin ederim ki, biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik.

6- Fakat iman edip sâlih amel işleyenler için eksilmeyen devamlı bir ecir vardır.

7- Artık bundan sonra, ceza günü konusunda seni kim yalanlayabilir?

8- Allah, hüküm verenlerin en üstünü değil midir?

AYET

*Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. (Bakara 2/7)

HADİS

“Şüpheli işi bırak da şüphesize sarıl. Zira doğruya gönül yatışır, yalandan şüphelenir.” (Tirmizi, Kıyamet, 60)

DUA

"Allah’ım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı, aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum. (Malik, "Dua", No:508)

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :