Yeni Haber'de Ramazan | Film ve Kitap Önerileri - 30 Nisan

Ramazan ayı, oruç ile geçirdiğimiz manevi yönden zengin en önemli aylardandır. İbadetle ve dualarla geçirilen Ramazan ayında iftar ve sahur arasında uyumayıp sahuru bekleyenler için izlenebilecek filmleri ve okunabilecek kitapları derledik.
Yeni Haber'de Ramazan | Film ve Kitap Önerileri - 30 Nisan
FİLMLER
 
ZAFERE HÜCUM
 
1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında İtalyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur. A Beautiful Mind filminin Oscar ödüllü yönetmeni Ron Howard'ın yönettiği filmin başrollerini Daniel Brühl ve Chris Hemsworth paylaşıyor.
 
Tür: Dram, Biyografik
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: Peter Morgan
Oyuncular: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde
Orijinal adı: Rush
 
zafere-hucum-1.jpg
 
 
PRESTİJ
 
Prestij, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.
 
Tür: Gerilim, Dram
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Priest, Christopher Nolan
Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine
Orijinal adı: The Prestige
 
prestij-1.jpg
 
ZİNDAN ADASI
 
Zindan Adası, Martin Scorsese'nin bir çok filmi gibi yine bir başyapıt statüsünde. Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığrından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır. Usta yönetmen Martin Scorsese tarafından Dennis Lehane'nin ünlü romanından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde yönetmenin gözde oyuncularından Leonardo Di Caprio bulunuyor.
 
Tür: Gerilim
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Dennis Lehane, Laeta Kalogridis
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley
Orijinal adı: Shutter Island
 
zindan-adasi-1.jpg
 
YARININ SINIRINDA
 
Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz. Artık dünyadaki tüm ordular bu uzaylı sürüsüne karşı güçlerini birleştirmek durumundadır ve bu güç birliği dışında ikinci bir şansları yoktur. Subay Bill Cage daha önce bu savaşlardan hiçbirine katılmamış tecrübesiz bir askerdir ve atıldığı yeni görevi onun için bir nevi intihar anlamına gelmektedir. Beklenen olur; Cage dakikalar içerisinde öldürülür... Fakat bu bir sonu değil, yeni bir başlangıcı doğurur.
 
Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
Yönetmen: Doug Liman
Senarist: Christopher McQuarrie, Hiroshi Sakurazaka
Oyuncular: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton
Orijinal adı: Edge Of Tomorrow
 
yarinin-sinirinda-1.jpg
 
KİTAPLAR
 
GENÇLER İNANÇTAN SORUYOR-RAMAZAN ALTINTAŞ
 
Gençlik, her ne kadar insan hayatının baharı olsa da kimi zaman en problemli en kritik dönemi de olabilmektedir. İnsan, geleceğini bu dönemde inşa eder ya da yanlış bir yol izleyerek bu dönemde rotasını kaybeder. Yaşadığımız dijital çağda, sayısız mecradan filtresiz bir bilgi akışına maruz kalmaktayız. Bu bilgiler arasında faydalı olanlar olduğu gibi, gençlerimizin zihin, gönül ve inanç dünyalarını bozmaya dönük zararlı bilgiler de bulunmaktadır. Doğru dinî bilgi konusunda gençlere rehberlik yapılmadığı takdirde, inanç dünyalarında tamiri zor yıkımlar meydana gelmektedir. Gençlik, geleceğimizdir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin akıl, ruh, inanç sağlığı ve bilgi birikimi bakımından iyi yetiştirilmeleri gerekir. Bu mütevazı eserde, gençlerimizin inançla ilgili bazı sorularına cevap vermeye çalışacağız.
 
gencler-inanctan-soruyor-ramazan-altintas.jpg
 
YOLLAR SONSUZA UZAR-MEHMET TOKER
 
Şiir; bir vecd hali ama aynı zamanda bir şuur halidir. Duygu ve düşüncelerin estetikle imtizacından ortaya çıkan bir söz sanatı, dilin zenginliğinin ve sanatsal yönünün şuurlu bir biçimde yazıya aktarımıdır. Dilimizin zenginliğinin, anlam genişliğinin duyguları, düşünceleri disiplinli bir biçimde geniş kitlelere ulaştırma noktasında yeterli bir kaynak olduğu kanaatindeyim. Dilimizin tanıtılması, onun sanat dili olarak da kullanımının dün olduğu gibi bugün de devam ettirilmesi dilimize karşı yerine getirilmesi gereken bir vefa borcumuzdur. (Önsöz''den)
 
yollar-sonsuza-uzar-mehmet-toker.jpg
 
DÜN BUGÜN VE SEN-HASAN UKDEM
 
Biliyorum
Ne o günler yaşanır yeniden,
Ne o mahalle canlanır,
Ne de sen, o sen olabilirsin.
Ama o günleri ve seni özleyen bir ben varım
Benim umut ağacım da döktü yapraklarını
Yeni bir bahar beklemek yok artık.
Gözlerim, gözlerin gibi kara bulutlarda
Artık gökyüzü o güzel mavisinde değil
Bugün sen de bulamayabilirsin beni
Hiçbir şey eski adresinde değil.
(Tanıtım Bülteninden)
 
dun-bugun-ve-sen-hasan-ukdem.jpg
 
DEMİRCİNİN ÇIRAĞI-HAKAN BAHÇECİ
 
Bugün artık öneminin yitirildiği usta ve çırak ilişkisinin anlatıldığı, zanaat öğrenmenin sanat icra etmekle eş olduğu kıymetli zamanları vurgulayan, demircilerin, bakırcıların ve cümle çarşı eşrafının gündelik hallerinin yanı sıra onların ürettiği değerleri de vurgulayan Demircinin Çırağı, bugün sosyal anlamda zanaatkârların, esnafın ve değer üretenlerin önemini gün yüzüne çıkartıyor. Hakan Bahçeci’nin kaleme aldığı ve Eşik Yayınları’ndan çıkan Demirci’nin Çırağı ile kanaatin, özverinin, dostluğun ve yardımlaşmanın kıymeti ön plana çıkartılırken geleneğimizde olan değerlerin nostaljiden ibaret kalmaması gerektiğinin mesajı da verilmiş oluyor.
 
demircinin-ciragi-hakan-bahceci.jpg