Yeni Havalimanı çevresinde yaşayanlara afet riski eğitimi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Yeni Havalimanı'nın komşu köylerine "Teknolojik Afet Riskine Karşı: İlkyardım, Arama ve Kurtarma" eğitimleri verildi. Arnavutköy...
Yeni Havalimanı çevresinde yaşayanlara afet riski eğitimi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Yeni Havalimanı'nın komşu köylerine "Teknolojik Afet Riskine Karşı: İlkyardım, Arama ve Kurtarma" eğitimleri verildi.

Arnavutköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın bölge halkına afet öncesi, afet esnasında ve sonrasında alınabilecek tedbirler ile ilgili seminer verildi.

Yeni Havalimanı'nın Arnavutköy'e yapılmasıyla beraber, Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ARKUR) tarafından, insan kaynaklı veya teknolojik afet riski doğan bölgede, vatandaşlara yönelik, ilk yardım, yangın söndürme, arama kurtarma ve afet bilinci eğitimleri düzenlendi.

12'şerli gruplar halinde Yeniköy, Durusu, Karaburun ve Tayakadın Mahallelerinde gerçekleştirilen ilk yardım, yangın söndürme, arama kurtarma ve afet bilinci eğitimlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İGA tarafından hazırlan konteyner içerisinde jeneratörden kırıcı ve delici matkaba, ilk yardım çantasından radyo ve el telsizine kadar birçok malzeme bulunuyor. Bu malzemeler yaşanabilecek herhangi bir doğal afet sonrasında vatandaşın afeti en az hasarla atlatabilmesi için ihtiyaç duyacağı şeyleri barındırıyor.

- "Halkımızı afetlere karşı dirençli kılmayı hedefledik"

Arnavutköy Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Deniz Gök, Tayakadın Mahallesi'nde olası afet ve acil durumlarda bölge halkına yetecek kadar malzemenin bulunduğu konteynerin yerleştirildiğini belirtti.

Olası bir afet ve acil durumda konteynerin içinde bulunan malzemelerle vatandaşlara müdahale yeteneği kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Gök, "İlçemize Yeni Havalimanı'nın gelmesiyle insan kaynaklı ve teknolojik afet riski doğmuş bulunmaktadır. Bu çerçevede halkımızı bu tür afetlere karşı daha dirençli hale getirmeyi planladık. Afet ve acil durmalarda ilk 72 saat çok önemli. Afet ve acil durumlara insanlara müdahale edenler genelde yakın çevrelerde yaşayan komşular veya mahallede yaşayanlardır. Arnavutköy'de de olası bir durumda anında müdahale yapması için bu mahallede yaşayan vatandaşlara afet bilinci, arama kurtarma ve ilk yardım eğitimleri veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: