Yeni kural Konyaspor üzerinde denendi!

Fenerbahçe maçında Endri Çekici'ye çalınan penaltı sonrası itiraza gelen Mame Diouf, Hakem Umut Meler tarafından yeni kurala göre sarı kart gördü. Peki yeni kural ne diyor?
Yeni kural Konyaspor üzerinde denendi!

Fenerbahçe-Konyaspor maçında mücadelenin hakemi Halil Umut Meler 11. dakikada Lincoln'un ortası sonrası Endri Çekici'nin topu eliyle müdahale yaptığına karar vererek orta noktayı gösterdi. Çekici topun kafasına çarptığını belirtti ve itiraz etti. İtiraza Ahmet Oğuz ve Andreas Bouchalakis de katıldı. En son Mame Diouf geldi. Hakem Meler eliyle 4 işareti yaparak Diouf'a sarı kartını gösterdi.

"SARI KARTI ANLAMADIM"
Diouf pozisyon öncesinde faul yapmamasına rağmen neden kendisine 4 gösterildiği kafalarda soru işareti bırakmış, Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, "Maçın başında çok hızlı sarı kartlar gördük. Hakeme sarı kartı sorduğumda konuşmaktan dedi, anlamadım demişti. Mame Diouf seminerdeki yeni talimatla sarı kart gördüğü anlaşıldı. Yeni talimatı Eski Hakem Deniz Çoban açıkladı.

DENİZ ÇOBAN YORUMLADI
Maçın 11. dakikasında Mame Diouf'un 4 kere itiraz etme durumu yok, 4 kere ihlali yok. Niye bu 4 işaretini kullandı diye bakarken Merkez Hakem Kurulu, bu seminerde hakemlere bir uygulama direktifi vermiş. Uygulama direktifi diyor ki; hakemin etrafını çeviren oyuncular hakkında 3'ten fazla oyuncu itiraza geldiği zaman yani 4 olduğu zaman cezalandırılması gerekiyor, eğer sahada hakem bunu cezalandırmazsa AVAR'ın, "35. dakikada 4 kişi itiraza geldi, 42. dakikada 5 kişi itiraza geldi, 58. dakikada 4 kişi itiraza geldi" diye raporlayıp maçtan sonra hakeme vereceği, hakemin de bunu raporuna yazacağı, sahada oyuncu cezalandırılmazsa maçtan sonra federasyon tarafından para cezasına çaprtırılacağı anlatılmış hakemlere. Burada Halil Umut Meler; "3 kişi itiraz ediyordu sen 4. olarak geldin" diyor ve kart gösteriyor. Ciddi tartışma yaratacak bir konu. Çünkü biz de uygulama talimatı ne şekilde verildi hakemlere öğrenemedik. Nasıl uygulayacaklar, nasıl saracaklar? Her 4. kart mı görecek? Bundan sonra görmediği zaman ne olacak? Bu, evrensel ilkelere uygun mudur?

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :