Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi küçüklerin de gözdesi oldu

Selçuklu Belediyesi Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi içerisinde bulunan Çocuk Kütüphanesi, oyun alanı, kitap okuma alanı ve çeşitli etkinlikleriyle çocukların da gözdesi oldu.
Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi küçüklerin de gözdesi oldu

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, öğrencilerin beğenisini kazanıyor. Kütüphane içerisinde 4-10 yaş çocuklar için özel olarak tasarlanmış Çocuk Kütüphanesi ise çocukların ve ailelerin ilgisini çekiyor.

Masal saati ve tiyatro gibi çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği kütüphanede, çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor.

ela-akdas.jpg

‘HEM OKUYORUZ HEM ÖĞRENİYORUZ’

Kütüphanede keyifli vakit geçirdiğini söyleyen Ela Akdaş, “10 yaşındayım. Bu kütüphane çok güzel. Buraya gelince resim yapıyorum, kitap okuyorum ya da ödevlerimi yapıyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Daha çok çizgi roman okuyorum. Burada vakit geçirmekten çok hoşlanıyorum. Buraya sürekli gelmek istiyorum. Çünkü hem kitap okuyoruz hem de bir şeyler öğreniyoruz.” dedi.

beren-yaman.jpg

‘ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUZ’

Kütüphane öğrencilerinden 9 yaşındaki Beren Yaman, ise, “Burası çok güzel bir yer. Burada vakit geçirmeyi seviyorum çünkü kitap okumayı seviyorum. Hem boyama da yapabiliyorum. Salı ve Perşembe günleri burada bulunan oyun yerlerinde oyun oynuyoruz. Buradaki her şey hoşuma gidiyor bu yüzden geliyorum. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-11.jpg

‘ÇOK VERİMLİ OLUYOR’

Kütüphanede verimli vakit geçirdiğini belirten Muhammet Tura Eldan, “Bosna Hersek Mahallesi’nde yaşıyorum. 4’üncü sınıfa gidiyorum. Kütüphaneyi ilk olarak arkadaşlarımdan duydum. Herkes buraya geliyormuş. Ben de buraya kaydoldum. Burada genellikle kitap okuyarak ve resim çizerek vakit geçiriyorum. Benim için çok verimli oluyor. Burada geçirdiğim vakitten dolayı memnunum. Hep gelmek istiyorum” dedi.

abdulkadir-rahman-ersoy-muhammet-tura-eldan.jpg

‘ÇOK EĞLENCELİ’

Kendisi için kütüphanenin eğlenceli olduğunu vurgulayan Abdulkadir Rahman Ersoy, “4’üncü sınıfa gidiyorum. Bosna Hersek Mahallesi’nde yaşıyorum. Burada vakit geçirmekten çok memnunum. Burası çok eğlenceli. Geldiğimde resim çiziyorum, kitap okuyorum. Yeni açılan oyun alanında arkadaşlarımızla oyun oynuyoruz. Arkadaşlarıma da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Selçuklu Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

amine-zulal-bagci.jpg

‘BENCE TÜM ÇOCUKLAR MUTLU OLMALI’

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi açıldığı için tüm çocukların mutlu olması gerektiğinin altını çizen Amine Zülal Bağcı, “3’üncü sınıfa gidiyorum. Kütüphaneye geldiğimde ödev yapıyorum, kitap okuyorum ve arkadaşlarımla oyun oynuyorum. Burayı çok seviyorum. Arkadaşlarıma da tavsiye ederim çok güzel bir yer. Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Onlar burayı yaptığı için bence tüm çocuklar mutlu olmalı. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

emine-berre-yapay.jpg

‘HER ZAMAN GELMEK İSTİYORUM’

Kütüphaneden memnuniyetini dile getiren Emine Berre Yapay ise, “10 yaşındayım. Kütüphanede vakit geçirmekten çok hoşlanıyorum. Arkadaşımla kitap okuyorum, ders çalışıyorum bazen de oyun oynuyorum. Buraya her zaman gelmek istiyorum. Arkadaşlarıma da gelmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü çok güzel oyunlar, kitaplar var. Onlar da bunlardan yararlanabilirler. Burayı yapanlara ve açanlara çok teşekkür ediyoruz. Burada hem eğlenebiliyoruz hem de ders çalışabiliyoruz.” dedi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-2.jpg

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-3.jpg

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-4.jpg

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-5.jpg

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-6.jpg

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-7.jpg

yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-9.jpg

 Muhabir
Etiketler :