Yeni ofsayt sistemi geliyor, Konyaspor'un ofsayt istatistiği

Yeni ofsayt sistemine geçiliyor. Ofsayt ile ilgili yeni düzenleme Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren başlayacak. Sistemin maliyeti 10 milyon euro olarak hesaplandı. Bu sistemle birlikte ofsayt tartışmalarının bitmesi beklenirken, Konyaspor geçen sezon maç başına 4.03 ofsayta yakalanmıştı.
Yeni ofsayt sistemi geliyor, Konyaspor'un ofsayt istatistiği

Yeni ofsayt sistemine geçiliyor. Ofsayt ile ilgili yeni düzenleme Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren başlayacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi önceki gün konuyla ilgili bilgi verdi. Yarı ofsayt sistemi adı verilen yeni uygulamada maç esnasında oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek, pozisyonla ilgili karar kısa sürede verilecek. Ofsayt tartışmasının azalması amaçlanıyor.

ofsayt-sistem.png


FIFA’nın 2022 Dünya Kupası’nda ve UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında kullanıldı. Yeni teknoloji, topu izlemek için stadyumun çatısının altına monte edilmiş 12 özel izleme kamerasını ve her bir oyuncunun sahadaki kesin konumunu saniyede 50 kez hesaplayan 29'a kadar veri noktasını kullanıyor. Konyaspor 2022-2023 sezonunda maç başına 4.03 kez ofsayta takılmıştı.

 Muhabir
Etiketler :