Yeni yabancı kuralı Konyaspor'u nasıl etkileyecek?

Yabancı kuralı ile ilgili gözler Türkiye Futbol Federasyonu'nda. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi hafta içerisinde yeni kural ile ilgili açıklama yapacaklarını bildirdi. Konyaspor'da 14 yabancı isim var. Yeni kural ile ilgili gelişmeler haberimizde.
Yeni yabancı kuralı Konyaspor'u nasıl etkileyecek?

Yabancı kuralı ile ilgili gözler Türkiye Futbol Federasyonu'nda. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi hafta içerisinde yeni kural ile ilgili açıklama yapacaklarını bildirdi. Akşam'daki bilgilere göre; önümüzdeki sezon 14 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalanabilecek. 23 yaş altı yabancıları için 14 sözleşmenin üzerinde esneklik gösterilecek. Sahada 11 yabancı serbest olacak.

futbolcu.jpg

3. LİG BÖLGESEL HALE GELECEK
14'ü aşan sözleşmeler için TFF Altyapı Fonu'na pay aktarılacak. Kulüpler, 23 yaş altı yabancılarının 1 veya 2'sini B takımlarında oynatabilecek.B takımları, 3. Lig'e dahil edilecek ve 3. Lig bölgesel hale getirilecek. Süper Lig B takımları, 1. Lig'e kadar yükselebilecek ancak Süper Lig'e çıkma hakları olmayacak. Bu takımlarda yerli ve yabancı 23 yaş üstü oyuncuların oynamasına izin verilmeyecek.

 Muhabir
Etiketler :