Yeniden Refah Partisi'nden ittifak kararı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan gireceklerini söyledi.
Yeniden Refah Partisi'nden ittifak kararı

YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Son derece kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs milletvekili seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de partisinin cumhurbaşkanı adayı olacağını belirten Erbakan, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) adaylık başvurusunu yaptı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezi önünde basın toplantısı düzenleyerek, Cumhur İttifakı'na katılım davetine ilişkin kararı açıkladı. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin 14 Mayıs seçimlerine ciddi bir siyasi aktör ve belirleyici bir siyasi güç olarak gireceğini söyleyerek, "Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirdiğimiz son derece kapsamlı, teferruatlı istişareler ve müzakereler sonucunda 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz. Yine Yeniden Refah Partisi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda 14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz bugün Yüksek Seçim Kurulu'na başvurumu gerçekleştireceğim" diye konuştu.

fatih-erbakan-1.jpg

'AK PARTİ YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Erbakan, kararlarının bütün insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, "Bu süreçte Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı'na davet eden AK Parti yetkililerine de teşekkür ediyor ve kendilerine seçim çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Yeniden Refah Partimizin tüm üyelerini, tüm teşkilatlarımızı, tüm gönüldaşlarımızı, aziz milletimizin kıymetli evlatlarını 22 Mart Çarşamba günü sabah saat 08.00'dan itibaren bizleri cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini bildirmek üzere ilçe seçim kurullarına imza vermeye davet ediyorum. Paylaşımda adalet, yönetimde adalet, yargıda adaleti tesis etmek için önce ahlak ve maneviyat ilkesini ülkemizin, devletimizin her köşesinde hakim kılmak için yaşanabilir bir Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi ve Türkiye'nin öncülüğünde yeni bir dünyayı kurmak için aziz milletimizin de çıktığımız bu yolculukta en büyük desteği vereceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur. Hep birlikte 14 Mayıs'a kadar gece-gündüz seferberlik halinde çalışacağız" dedi.

fatih-erbakan-1-2.jpg

YSK'YA ADAYLIK BAŞVURUSU

Erbakan, ardından YSK'ya giderek adaylık başvurusunu yaptı. Çıkışta açıklama yapan Erbakan, "Geldiğimiz noktada Yeniden Refah Partisi olarak milletvekilliği seçimlerine bütün bölgelerde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık. Yine 14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz YSK'ya başvurumu yaptım. İnşallah ülkemiz için, milletimiz için ve bütün insanlık için bu adımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda herhangi bir ittifaka dahil olup olmayacakları sorusuna, "Eğer ikinci tura kalırsa konuşulacak konular bunlar. Yine yetkili kurullarımızla, teşkilatlarımızla istişare ederek adım atarız" cevabını verdi.

Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılmama sebeplerine yönelik soruyu, "Zamanı geldiğinde teferruatlı şekilde açıklarız. Şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz bu yönde karar aldık. Böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük. İnşallah hayırlı olur" diyerek yanıtladı.

Etiketler :