''Yenilikçi fikre'' para desteği
TÜBİTAK, yenilikçi fikirleri olan öğrencilere destek için program başlattı yarışmalarda dereceye giren üniversitelilere projeleri için 10 bin liraya kadar ödül verilecek.
TÜBİTAK'ın yeni programlarıyla Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine, gençlerin kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak hedefleniyor.
Söz konusu programlar kapsamında ''Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'' düzenlenecek. Finale kalan yarışmacılardan genel veya teknoloji kategorilerinde dereceye giren gruplara ödül verilecek. Birincilik ödülü 10 bin lira, ikincilik ödülü 7 bin 500 lira, üçüncülük ödülü ise 5 bin lira olacak.
Girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmayı amaçlayan ''Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması''na her düzeyde lise öğrencisi başvuru yapabilecek. Birinci olan lise öğrencilerine 3 bin lira, ikinci olanlara 2 bin 500 lira, üçüncü olanlara da 2 bin lira ödül verilecek.
Ayrıca, öğrencilere danışmanlık eden öğretmenlere de projenin derecesine göre bin lira, bin 250 lira ve bin 500 lira ödül verilecek.
Bakmadan Geçme
Konya'da trafiği rahatlatacak hamle! TÜMOSAN Kavşağı'nda temel atıldı
Konya Ovası'nda kayak keyfi
Yeni haftada Konya'da hava nasıl olacak?
Bugünkü Konya gündemi (26 Ocak 2026)
Konya merkezde motosiklet durağa çarptı, 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Konyaspor'da senaryo değişmiyor: Son dakika beraberliği