Yerel basın temsilcilerinden Cüneyt Özdemir'e sert tepki!

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in twitter hesabından Basın İlan Kurumu ile ilgili yaptığı paylaşımlarda yerel basın hakkında da haksız eleştiride bulunması tepki çekti.
Yerel basın temsilcilerinden Cüneyt Özdemir'e sert tepki!

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Twitter hesabından İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a seslendi. Özdemir, Altun'a "Bu düzen ne zaman değişecek?" diye sordu. Özdemir tweetlerinde; "Korkunç şeyler duyuyorum. 'Yerel Basın' adı altında yüzlerce uyduruk gazeteler, tirajı abartılan denetlenmeyen ulusal gazetelere devlet milyarlarca ilan veriyor. Sayın @fahrettinaltun bu nedir? Bu tiyatro, kandırmaca, artık adına ne derseniz deyin bu 'düzen' ne zaman bitecek?" ifadelerini kullandı.

YEREL BASIN TEMSİLCİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Cüneyt Özdemir'in bu paylaşımına Türkiye'nin dört bir yanından yerel basın temsilcileri tepki gösterdi.

Çeşitli şehirlerindeki yerel basın temsilcilerinden gelen tepki tweetleri şöyle;

Konya Yeni Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu, Trump’a yapılan sansürden sonra küresel dijital mecralara güven bitti. Dolayısıyla reklam pastaları da düştü. Bu saatten sonra kim güvenir Youtube’a, Twitter’a? Cüneyt efendinin de gelirleri azaldı tabi. Sataşacak yer arıyor. Ana akım medyadayken bunları konuşabiliyor muydun?

Sofradan kalkınca karnını kaşıya kaşıya konuşmak kolay tabi. Herkes senin kadar şanslı olmayabilir Cüneyt efendi. İletişim fakültesi mezunları işsizlikten ölsün istiyorsun. Senin haberin var mı, yerel basın ne kadar insana istihdam oluşturuyor?

Ya da yerel demokrasi diye bir şeyden haberin var mı? Şehirlerde demokrasi, denetim, kamuoyu nasıl oluşacak? Kör topal da olsa yerel basın bu görevlerini hala yerine getiriyor.

Hem Trump’a bunu yapan bizim ülkemize ne yapmaz? ABD’nin canı sıkılıp internetin fişini çekse ne olur? Twitter hesabım 6 ay önce 5 ay boyunca kapatıldı. Geçen hafta kafalarına esti hesabımı açtılar. Niye kapandı niye açıldı hala bilmiyorum. Bu dijital diktatörlüğe nasıl inanalım?

Ya aynı sansürü bizim Cumhurbaşkanımıza ya da devletimize uygularlarsa ne yapacağız? Neden ABD’ye bel bağlayalım? Özetle, sen YouTube’dan iyi para kazanıyorsun diye biz yok mu olalım yani?

Hem çok özendiğiniz ABD ve AB ülkelerinde yerel basının gücünü siz de biliyorsunuz. Değil yerel basını yok saymak, aksine daha fazla destek verip geliştirmek gerekir.

Son olarak, gazeteler arşiv niteliğindedir. Senin videolarını YouTube her yerden silip yok eder ama benim köşe yazılarım tarihi bir vesika olarak gelecek nesillerin hafızalarında, tez çalışmalarında hep yer alacak.

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu: Biz Kırşehir de Umut Medya Haber isminde gazetemiz var. Günlük 6 sayfa çıkıyoruz. Resmi İlan da alıyoruz. 4 tane siğortalı çalışıyoruz. Basın İlan Kurumu da bizleri denetliyor. Sizin duyduğunuz korkunç şeyler yaygın basındadır. Biz Anadolu'nun sesiyiz.

Sakarya Yenigün Gazetesi Genel Yayın Müdürü Müjdat Çetin: Özdemir keşke yerel basını tanıma fırsatın olsaydı. Uyduruk mu değil mi görürdün Bu işler öyle duymakla olmaz büyük gazetecisin gel gör Anadolu'yu gez Yerel medyanın önemi ancak anlarsın Yerel Medya şehrine değer katar BİK önemli  kurum ve olmaya devam edecek.

Kilis Hududeli Gazetesi Sahibi Nezir Çağlar: Kendinize "gazeteci" diyorsunuz, ama gerçekten işini yapan gazetecileri eleştiriyorsunuz. Yerel olmadan, genel olmaz. Taşrada bir olay olduğunda sizin de ilk aradığınız taşradaki insanlar. Gazetelerin aldığı, KDV ve SGK olarak devlete geri ödeniyor ve istihdama katkı sağlanıyor.

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU’NDAN AÇIKLAMA

Basın İlan Kurumu’na, yazılı basına ve yerel gazetelere yönelik sosyal medyada yer alan eleştiriler üzerine Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yazılı bir açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada;  "Basınımızın gelişerek bu günlere gelmesinde büyük rol oynayan Basın İlan Kurumu, her gazeteye destek vermemekte, şantajcı, tehditçi, çıkarcı çevreleri sürekli olarak denetlemektedir. Fikir işçisi sayısı, satış ve yüzölçümü başta olmak üzere kriterlere göre gazete işletmelerine kredi, basın derneklerine de nakdi yardım ve basın mesleğinde fikren veya bedenen çalışanlara faizsiz borç vermektedir. Basın mesleğinde fikren veya bedenen görev yaparken çalışamaz ve yardıma muhtaç duruma düşen meslektaşlarımıza muhtaçlık yardımı, yaşamını yitiren meslektaşlarımızın ailelerine de ölüm yardımı yapmaktadır." ifadelerine yer verildi.