Yetim ve mazlumların yanındalar

Eller Bir Derneği, yetim ve mazlumların yanında olmaya devam ediyor. Hayırseverlerin destekleriyle Filistin’de ailelerin ekmek ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Dernek Başkanı Harun Celepci, ayrıca Afrika’da Regaip Kandili günü yetimlere yemek ikramında bulunacaklarını dile getirdi.
Yetim ve mazlumların yanındalar

Eller Bir Derneği Başkanı Harun Celepci, güncel projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Celepci, “Filistin Gazze’de yaklaşık 1 ay önce askıda ekmek projesi başlattık. Ailedeki bireylerin sayılarına göre bir haftalık ekmek dağıtıyoruz. Geçen hafta ilk kısmı gönderdik ve dağıtımı gerçekleştirdik. Bu projeyi biraz daha devam ettirmek istiyoruz. 110 TL bedel ödendiği zaman oradaki bir ailenin bir haftalık ekmek ihtiyacı gideriliyor. İnşallah devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

ellerbir-3.jpg

AFRİKA’DAKİ YETİMLERE YEMEK İKRAMI

Regaip Kandili’nde Afrika’daki yetimhanelerde kalan çocuklara yemek ikramında bulunacaklarını kaydeden Başkan Celepci, “Üç aylar geliyor ve Ramazan ayı yaklaşıyor. 3 Şubat’ta Regaip Kandili var. Dolayısıyla biz de kandil günü Afrika’daki yetimhanelerde yemek vermek istiyoruz. Altyapısını hazırladık. İnşallah hayırsever kardeşlerimiz destek verirlerse yetimhanelerde o gün evlatlarımıza hayır yapacağız. Çocuk başı yemek ücretimiz 25 TL’dir. Hayırseverlerimiz isterlerse 10, isterlerse 100 isterlerse de 500 kişilik yemek karşılayabilirler. Bütçeleri uygun olan kardeşlerimiz destek verirlerse üç ayların başlangıcı hürmetine yetimlerimizi sevindirmiş oluruz. Geçen sene bir Ramazan her gün 500’er kişilik yetimhanelerde yemek vermiştik. Aynı şekilde yine kandil günü organizasyonumuzu yapmak istiyoruz” dedi.

1-harun-celepci-001.jpg

SU KUYUSU PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Afrika’da devam eden cami ve su kuyusu projelerinden de bahseden Başkan Celepci, “Afrika’da bir cami yaptırmış ve ibadete açmıştık. Aynı şekilde iki tane yarım olan camilerin tamamlanması niyetini aldık. Onları da tamamlamak istiyoruz. Altyapı çalışmalarımız sürüyor. Onlar gün yüzüne çıktığı zaman hayırsever kardeşlerimize duyurusunu yapacağız. Su kuyusu çalışmalarımız da devam ediyor. Şu anda yer tespitiyle ilgili arkadaşlarımız ilgileniyorlar. Onların hisseleri de sürüyor. Mevlana Su Kuyusu adı altında oranın da bir çalışmasını yapacağız inşallah. Hayırsever kardeşlerimiz destek verirlerse sürecimiz hızlanacak. Su kuyusu için hisse bedelimiz 200 TL’dir. Bir su kuyusunu sahiplenmek isteyenler için de bedel 2400 Dolar şeklindedir.  Su kuyusuna destek olan her hayırseverimizin ismi de orada telaffuz edilecek. Sondajın ilk vurulmasından suyun aktığı ana kadar her an görüntülenecek ve hayırseverlerimizin telefonlarına gönderilecek” şeklinde konuştu.

ellerbir-4.jpg

HAYIRSEVERLERE GÖRÜNTÜLER GÖNDERİLİYOR

Su kuyularının görüntülerinin yıllar geçse de hayırseverlere gönderildiğini dile getiren Başkan Celepci, “2020 yılında Afrika bölgesinde faaliyet göstermeye başladığımız andan beri su kuyusu açtırdık, cami tamamladık. Ekibimizden arkadaşlarımız oraya giderek 2020’de kazdırdığımız kuyuların da şu anki görüntülerini çekip hayırseverlerimizle paylaşacaklar. Yani kuyular açıldığında görüntüleri gönderdiğimiz gibi, aradan yıllar geçse de son hallerini yine hayırseverlerimizle paylaşıyoruz. O kuyunun faaliyette olduğuna dair kanıt gönderiyoruz. Kuyularda herhangi bir arıza çıktığı zaman giderilmesine dair orada imamları görevlendiriyoruz. Kuyu kazıldıktan sonra en az 10-15 yıl bu işin takipçisi olacağız. Hayırseverlerimizin yardımlarının yerine ulaşması ve içlerinin rahat olması konusunda gerekli titizliği gösteriyoruz” dedi. Başkan Celepci, "Derneğimize yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz bizlere; "Ziraat Bankası Binkonutlar Şubesi Hesap Numarası: 90232546/5001, İBAN NO: TR47 0001 0019 1690 2325 4650 01" bu hesap ve İban numaramızdan destek olabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

ellerbir-1.jpg

ellerbir-2.jpg

ellerbir-5.jpg

ellerbir-6.jpg

ellerbir-7.jpg

ellerbir-8.jpg