Yetimin duası, hafızın sedası ile buluştular

Konya'da, Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından yetim ve hafızlar için yardım yemeği düzenlendi. Sanatçı Muzaffer Gürler'in ilahileri eşliğinde gerçekleştirilen programda hem yardım kermesi açıldı hem de çocuklar için Hacivat ile Karagöz oyunu sergilendi.
Yetimin duası, hafızın sedası ile buluştular

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen yetim ve hafızlar için yardım yemeği, Karatay Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çok sayıda yetim, hafız ve hamilerinin bulunduğu yemek programına Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da katıldı. Yemeğin ardından çocuklar için Hacivat ile Karagöz oyunu sergilenirken, yardım kermesi de düzenlendi. Ayrıca programda Sanatçı Muzaffer Gürler ilahileriyle katılımcıları mest etti.

1-001.jpg

Yetim ve hafızlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Hayrat Vakfımızın, Hayrat İnsani Yardım Derneğimizin böyle bir programı böyle bir programı icra etmesinden ben de oldukça mutlu oldum. Buraya davet edildiğimde de hiç çekinmeden katıldım. Zira hem yetim olarak büyüdük, hem de hafızlığımızı yaptık. Burada hem yetim kardeşlerimizle, hem hafızlarımızla, hem de onların hamileriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

1-hasan-kilca.jpg

‘EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ HAYIRSEVER KARDEŞLERİMİZ’

Başkan Hasan Kılca, “Göreve ilk başladığımızda 80 mahallemizdeki tüm muhtarlarımızı topladım. Onlarla bir toplantı yaptık ve şöyle dedim. Mahallelerinizde bir tane ihtiyaç sahibi, açta açıkta, soğukta kalan birisi varsa bunu bize bildirmezseniz bunun sorumlusu sizsiniz. Bildirirsiniz de gereğini yerine getirmezsek sorumlusu biziz dedik. Hamd olsun tüm muhtarlarımızla, mahalle başkanlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte biz de kendi sorumluluk alanımızda tüm ihtiyaç sahiplerine dokunmaya onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Ama bizim en büyük destekçimiz, en büyük yol arkadaşlarımız hayırsever kardeşlerimizdir. Bizim kanunla aldığımız görevimizde sizler yol arkadaşlarımızsınız, çözüm ortaklarımızsınız. Sizin gibi birçok sivil toplum kuruluşlarımız var. Bu vesileyle Hayrat Vakfımıza, Hayrat İnsani Yardım Derneğimize ve burada bulunan tüm haziruna teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2-001.jpg

‘GENÇLİĞE YATIRIMDAN BÜYÜK HAZ ALIYORUZ’

Gençlere ve çocuklara yaptıkları yatırımlardan büyük haz aldıklarını söyleyen Başkan Hasan Kılca, “Belediye çalışmalarımızda çevre yatırımlarımız var ama en büyük haz aldığımız yatırımlarımız, sosyal ve kültürel yatırımlarımız, gençlerimize ve çocuklarımıza yaptığımız yatırımlar olarak görüyorum. Burası önceden düğün salonuydu. Kiraya vermiştik. Daha sonra kiradan vazgeçtik ve bu binayı gençlerimize tahsis ettik. Aşağıda ve yukarıda gençlerimiz spor yapıyorlar. Dini ilimlerle iştigal oluyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte burayı gençlerimize tahsis ederek onların yetişmesine, onların geleceğe hazırlanmasına bir nebze olsun katkı sağlamaya çalıştık” dedi.

4.jpg

4 KITA, 70 ÜLKEDE YARDIM FAALİYETİ

Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin 4 kıta, 70 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunduğunu dile getiren Hayrat Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Adnan Haydaroğlu, “Hayrat İnsani Yardım Derneği, Hayrat Vakfı’nın çatısı altında 2013 yılında kurulmuş, Türkiye’mizin güzide derneklerinden biridir. Derneğimiz, 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kamu yararı statüsüne girdi. 2017 yılında ise Türkiye genelinde izin almadan yardım toplama belgesini yine Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla hamd olsun aldı. 4 kıta, 70 ülkede faaliyetler yapıyoruz. İnsani yardım deyince akıllara ne geliyorsa bunların hepsini gerçekleştiriyoruz. Bununla beraber bizler Hayrat Vakfı’nın çatısı altında olmamız hasebiyle Afrika’da farklı noktalarda zulüm görmüş kardeşlerimize misyonerlik faaliyetlerinde bulunup, o kardeşlerimizi farklı ülkelere götürüp, farklı eğitimler yapanlara karşı bizler de o kardeşlerimize imanla hizmet vermeye çalışıyoruz. Onları kendi seviyemize çıkarmaya çalışıyoruz. Bu minval üzerine, burada yaptığımız toplantı yine hamd olsun gerçekleşiyor” dedi.

2-adnan-haydaroglu.jpg

BAĞIŞLAR MAZLUMLAR YARARINA

Programdaki bağışların mazlumlar yararına kullanılacağını dile getiren Adnan Haydaroğlu, “Burada toplanan bağışlar, başta Afrika olmak üzere, Orta Doğu’da, Güney Doğu Asya’da ihtiyaç sahibi mazlum, mağdur kim varsa ayırt etmeksizin bu kardeşlerimize yardımlarınızı ulaştırıyoruz. Sizlerin bu destekleri olmazsa bizler de o kardeşlerimize ulaşamayız. Binlerce su kuyusu açtık. On binlerce yetim kardeşlerimize yardımlar götürüyoruz. Aynı zamanda oralarda kurban faaliyetleri, ramazan organizasyonları yapıyoruz. Afrika’da, Suriye’de, Orta Doğu’da yetim eğitim merkezlerimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

5.jpg

KONYA’DA DA YARDIM FAALİYETLERİNDE ÖNCÜ

Konya’da da önemli yardım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Adnan Haydaroğlu, “Konya’da da Türkiye içerisinde boş durmuyoruz. Konya’da da yaptığımız güzel faaliyetlerimiz var. Şehrimizde iyilik kapımız var. Ağırlıklı Karatay olmak üzere yaklaşık 100 yetim aileye bu iyilik kapımızda ücretsiz kıyafet, kırtasiye, gıda, giyim ulaştırıyoruz. Bu programı beraber yaptığımız iyiliğe koşanlar ekibimizde gönüllü olarak 4 bin hanım kardeşimiz çalışıyor. Bunlar dünyanın dört bir yanından faaliyetlerimize destek oluyor. İstanbul’dan sonra en çok yetim sponsorluğu Konya’mıza ait. Konya’mızın destekleriyle bu yardımları götürüyoruz. 1 milyonun üzerinde ‘Dünya Kur’an Okuyor’ projemiz kapsamında dağıtım yaptık. 1 milyon Kur’an-ı Kerim’in büyük bir kısmı Konya’dan gitti. Cami, su kuyuları için katkıları var. Bu kardeşlerimize çok çok teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. Hayrat Vakfı Konya Temsilcisi Mücteba Yıldız da programda emeği geçen herkese teşekkür ederken, yardım faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirtti. Mücteba Yıldız ayrıca Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya destekleri için plaket verdi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

3-001.jpg