Yetimlerin yüzleri desteklerinizle gülsün

Savaş, hastalık ve doğal afetlerin bulunduğu bölgelerde yetim kalmış çocuklar için çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm dünyada 70 bin yetim çocuğun eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.
Yetimlerin yüzleri desteklerinizle gülsün

Konya’da yoğun ilgi gören ‘’Sponsor Aile Destekleme’’ sistemi kapsamında Konya İHH, şimdiye kadar 3640 yetim çocuğun hamiliğini üstlendi.

Vakfın yetim çalışmaları hakkında bilgi veren Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, yetim sorununun sadece İslam ülkelerinin değil, tüm dünyanın büyük bir sorunu olduğunu söyledi.

‘’Dünya üzerinde resmi rakamlara göre 200 milyon yetim çocuk bulunuyor. Lakin bu rakamın kayıtlı olmayan yetim sayıları hesaba katıldığında 400 milyonu bulacağını tahmin ediyoruz. Bu çocukların büyük bir kısmı aile ve kurum koruması olmaksızın hayatlarını sürdürüyor. Bu nedenle organ ve fuhuş mafyalarının en büyük hedefleri haline geliyorlar.

Özellikle Afrika’da çocuklar misyoner ve çocuk asker çeteleri tarafından kaçırılıyorlar. Maalesef bu çok üzücü bir durumdur.‘’ diyen Uysal, İHH’nın yetim faaliyetlerine başlamasının ardından konunun ciddiyetini farkına vardıklarını ve çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdığını belirtti.

Uysal , Vakfın genel olarak 70 bini aşkın yetime baktığını ve Konya İHH olarak bu sayıya 3640 yetim çocuğun eğitim, sağlık ve barınma konusunda hamiliğini üstlenerek destek verdiklerinin altını çizerek, ‘’Dünyanın 46 ülkesinde yetimler için çalışmalarını sürdürüyoruz. Özellikle yurtdışı çalışmalarının döviz ile yapılması nedeniyle yaklaşık 3 yıldır 90 TL olarak devam eden aylık yetim sponsorluk bedelini 1 Ağustos 2015 tarihinden itibaren 100 TL olarak belirledik. Mevcut dünya şartlarına bakarak bağışçılarımızın bizi anlayış karşılamalarını umut ediyoruz.’’ dedi.

Uysal, yetimleri sahiplenmenin İslam’da çok büyük bir yerinin olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü ’’Hadis-i Şerif’te buyrulduğu üzere "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır." bizim için çok önemli bir müjdedir. Bu müjdeden hareketle dünyanın yetimlerine imkanlarımız nispetinde sahip çıkabiliriz.’’ diyen Uysal, dünyanın en masum gerçeği olan yetimlere sahip çıkmaya tüm hayırseverleri davet etti.

konya-ihh-calismalari.jpg