YGS'de bu senede hatalı soru var!
Konya Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) matematik bölümündeki 30. sorunun hatalı olduğunu iddia etti.
Konya Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) matematik bölümündeki 30. sorunun hatalı olduğunu iddia etti.
Atalay, dershanenin matematik zümre başkanları Aytaç Uygun ve Danyal Süzgün ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, pazar günü yapılan YGS'de matematik bölümündeki 30. sorunun hatalı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
Atalay, yaptıkları inceleme sonucunda ''abaküs'' sorusunun doğru cevabını ''C'' seçeneği olarak tespit ettiklerini, ancak ÖSYM'nin cevap anahtarında doğru seçeneği ''A'' olarak verdiğini dile getirdi.
Atalay, ''Abaküs sorusunda her tur sonunda 5. çubuktaki boncuk sayısının bir fazlası 1. çubuğa takılarak turlara devam edildiğinden, 3. turda 1. çubuğa 11 boncuk yerine 16 boncuk takılmalıdır. Çünkü 5. çubukta artık 15 boncuk vardır. Doğru cevap 3. çubuk olur. 'C' şıkkı cevaptır'' dedi.
Naci Atalay, cevap anahtarında ''A'' olarak verilen doğru cevabın, ya ''C'' seçeneği olarak değiştirilmesi ya da sorunun tamamen iptal edilmesi gerektiğini savundu.
Bakmadan Geçme
Yoğun bakımdaki bebeği darbetmişti! Firari hemşire tutuklandı
Konya turizminde iş birliği! Büyükşehir ve TÜRSAB rotayı ilçelere çevirdi
Konya'da bugün hangi eczaneler açık? İşte 25 Ocak Pazar nöbetçi eczane listesi
TOKİ kura takvimi açıklandı! Bu hafta 9 ilde 22 bin konut sahibini bulacak
Gaziantep FK - Konyaspor maçının ilk 11’leri belli oldu!
Konya Kulu’da kontrolden çıkan kamyonet devrildi