Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

‘Yiğit’ misin sen!

‘Yiğit’ misin sen!

Konya’daki eğitim nasıl diye yoldan geçen birine sorsanız eğer işin özünü de biliyorsa “Gayet iyi” diyecektir. Çünkü geçtiğimiz dönem Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, büyük işlere imza atmıştı. Müdür Büyük, son olarak Hatay’a atandı yerine ise Samsun’dan Konya’ya atanan Murat Yiğit geldi.

İlk başlarda yeni Müdür Yiğit’in Büyük’ün arkasında kalacağını tahmin etmiştim. Çünkü Hatay’a atanan Büyük, güzel işler ve belli bir sistem bırakmıştı.

Ama gel gör ki, yeni Müdür Yiğit de, Büyük’ü aratmadı.

Müdür Murat Yiğit, dur durak bilmiyor. Konya’ya geldiği ilk gün okul müdürleri ve camiasıyla tanışmalar, buluşmalar düzenledi.

Uzakmışsın, tatildeymişsin demedi, gerekirse uzaktan bağlantı yaparak Konya’da görev yapan eğitim camiasının isimleriyle tanıştı.

“Dedik ki tanışmalar bitince klasik olarak duracak ve okul dönemi başlayınca faaliyetlere başlayacak” diye düşünmüştüm.

Ama yapmadı… Gerçekten şaşırtıcı şekilde tüm ilçeleri tek tek gezmeye başladı. Gitti okul müdürleriyle tanıştı, gitti Belediye Başkanlarıyla buluştu, gitti yapılan projeler ne alemde baktı, gitti yeni proje yapılacaksa yön verdi, gitti de gitti…

Köyleri bile geziyor Müdür Yiğit,

Köy okulları projesi var. Onu merak etmiş olacak ki tamir-restorasyonu yapılan okulları tek tek inceliyor.

Hayret valla, bunu bir il müdürünün bire bir takip etmesi hayret…

Pek böyle arı gibi çalışan bürokrasi görülmüş müdür bilinmez…

Halen geziyor, son birkaç ilçe kaldı gitmediği, geçen gün Konya’ya gelmiş Murat Yiğit. Düşünürsün ki makamında otursun da bir Konya ne alemde baksın.

Onu da yapmadı. Adam bakmakla yetinmiyor ki. Gitti Konya’daki okul projelerine baktı, gitti öğrencilerle, öğretmenlerle buluştu, gitti inşaatlara baktı, gitti okullardaki yenileme çalışmalarını izledi. Yine az gitti uz gitti dere tepe düz gitti.

Makamında iki üç saat oturmuşa benziyor ki bu arada da sığdırabildiği kadar ziyaretçisine randevu vermiş.

Yiğit, Konya’yı yeni eğitim-öğretim dönemine bomba gibi hazırlıyor. Bunu bizzat kendi elleriyle yapıyor ve takip ediyor.

Müdüre gazeteci olarak bizler de tanışmaya gideceğiz ama adam yerinde durmuyor ki gidelim. Aman yeter ki çalışsın da biz sonra da ziyarete gideriz.

Velhasıl, Müdür Yiğit, eğitimde birçok çıtayı aşmış Konya’yı daha da yükselteceğe benziyor. Hele bir okullar açılsın Müdürün gerçek performansına o zaman şahit olacağız. Konya her zaman çalışkan adamı sever. Müdür Yiğit de bu çalışkanlığıyla Konyalının gönlünde taht kuracak adamlardan olacağa benziyor.

Yanına gidemesek de buradan bari hoş geldin diyelim Müdür Yiğit’e

Yeni dönemde Konya’nın eğitimini çok merak ediyorum gerçekten. Bakalım Müdür Yiğit, çıtayı nerelere kadar çıkartacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR