Yılbaşından bu yana 161,7 milyon makaron ele geçirildi

ANKARA (AA) - Polis ve jandarma ekiplerince yapılan denetimler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sınır hattında alınan tedbirler sonucu yılbaşından bugüne...
Yılbaşından bu yana 161,7 milyon makaron ele geçirildi

ANKARA (AA) - Polis ve jandarma ekiplerince yapılan denetimler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sınır hattında alınan tedbirler sonucu yılbaşından bugüne kadar 161 milyon 749 bin 991 makaron ele geçirildi.

Jandarma Genel Komutanlığından alınan bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kaçakçılıkla mücadele birimlerinin denetimleri ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sınır hattında alınan tedbirler sonucu sigara kaçakçılığı bu yıl da azalmaya devam etti.

Jandarma ve emniyetin kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele (KOM) daire başkanlıklarınca alınan tedbirlere ilave olarak sigara kaçakçılığındaki düşüşün sebepleri araştırıldı.

Sigara kaçakçılığının çoğunlukla içi doldurulmuş makaronlarla yapıldığı belirlendi. Kaçakçılık birimlerince 2018'de 50 milyon 448 bin 235, yılbaşından bugüne kadar da 161 milyon 749 bin 991 makaron ele geçirildi.

Kaçakçılığın önlenmesi, toplum sağlığının tesisi ve vergi kaybının engellenmesi maksadıyla 24 Ekim'de jandarma ve emniyetin KOM Daire Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelir İdaresi Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığının Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı ekiplerince Tekirdağ, Kırklareli, Adana ve Mersin'de faaliyet gösteren 7 makaron üretim tesisi denetlendi.

Denetimlerde aksaklık olduğu tespit edilen hususlar konusunda idari yaptırım uygulandı.

Kaynak: