Yıllardır üstgeçit bekliyorlar!
Karatay Büyük Sinan Mahallesi'nde bulunan Ankara Caddesi'nde yolun karşısına geçmek için canlarını hiçe sayan vatandaşlar, şehrin her yerinde yapılan görkemli üstgeçitlerden sonra buraya neden yapılmadığını merak ediyor
Karatay Büyük Sinan Mahallesi’nde bulunan Ankara Caddesi’ne vatandaşlar üst geçit istiyor. Konya'da trafiğin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Ankara Caddesi’nde gün içinde öğrenciler, işçiler geçiyor. Karşıdan karşıya geçerken çoğu zaman dakikalarca bekleyen vatandaşlar uzun yıllardır üst geçit yapılması için mücadele veriyor. Vatandaşlar yolun karşı tarafına geçmek için yoğun çaba sarf ederken de kazalara da sebep oluyor. Bu durum hem vatandaşlar hem öğrencileri hem de velileri tedirginliğe sokuyor. Daha fazla büyük facia yaşanmadan bunun önüne geçilmesi için mutlaka üst geçit yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.
SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE GEÇMEK İMKANSIZ
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu yolda karşıdan karşıya geçmek imkansız hale geliyor. Yoğun bir araç trafiği olduğu için geçenler büyük risk alıyor İş yerlerine, okula gitmek isteyen vatandaşlar kaç kere kazadan kıl payı kurtulduklarını ifade ediyorlar. Vatandaşlar ise Konya’nın çoğu yerinde üst geçitler yapılırken buraya yıllardan beri neden yapılmadığını merak ediyor.
YETKİLİLER ARTIK SESİMİZİ DUYSUN
Araç yoğunluğu bakımından Ankara Caddesi’nin Yeni İstanbul Yolu’ndan farkı olmadığını ifade eden vatandaşlar, “Yeni İstanbul Yolu üzerine araç yoğunluğu ve karşıdan karşıya geçişlerin zorluğundan üst geçitler yapılıyor. Nalçacı Caddesi üzerine iki tane yapıldı. Ankara Caddesi’nin araç ve insan yoğunluğundan farkı yok. Hatta çoğu üst geçit yapılan çoğu yoldan daha fazla araç geçiyor. Şehrin çok sayıda noktasında lüks üst geçitler yapılırken buraya neden yapılmadığını merak ediyoruz. Ciddi kazalar ve can kaybı yaşanmadan artık üst geçit istiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun” şeklinde konuştular.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ
Bakmadan Geçme