Yolda kalmayın... Bu uyarıları dikkate alın!

Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle trafik çilesi de başladı. Yolda kalmamak için araç bakımında en çok dikkat edilmesi gereken malzemenin antifriz olduğunu söyleyen İbrahim Büyüktop, antifriz ölçümü, yağ kontrolü, filtre, balata, el fren balata kontrolü gibi ayrıntıların önemli olduğuna değindi.
Yolda kalmayın... Bu uyarıları dikkate alın!

Kış aylarının etkisini artırmasıyla beraber araç bakımı da önem kazandı. Kış aylarına gelmeden önce araç bakımının yapılması, Emniyet Genel Müdürlüğü ve araç bakım ustaları tarafından öneriliyor. Fakat buna rağmen halen aracının dilinden anlamayan pek çok sürücü bulunuyor. Kış şartlarına göre araç bakımında antifriz, sıvı kontrolleri, yağ bakımlarının gözden geçirilmesine dikkat çeken araç tamircisi İbrahim Büyüktop, araç bakımında antifriz kontrollerinin iyi yapılması gerektiğini belirtti.

yolda-kalmamak-icin-bu-uyarilari-dikkate-alin.jpg

ARAÇ BAKIMINDA KULLANILAN MALZEME KALİTELİ OLMALI

Araç bakımı yapılırken kullanılan malzemeye dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen İbrahim Büyüktop, “Araç bakımı yapılırken kullanılan malzeme çok önemlidir. Yeni model araçlarda organik antifriz var, bu yüzden fazla sıkıntı oluşturmaz. Bazı uyanıklar, antifrizin içine boya katıyorlar. Bu durum, mağduriyeti daha da fazlalaştırıyor. Bu yüzden markalı ürün kullanmak müşteriler için daha iyi olur” dedi.

yolda-kalmamak-icin-bu-uyarilari-dikkate-alin-001.jpg

ARAÇ BAKIMINDA TÜM KONTROLLER YAPILMALI

Kışı sağlıklı atlatmak için araç bakımında tüm kontrollerin yapılması gerektiğini belirten Büyüktop, şu ifadelere yer verdi: “Antifriz ölçümü, yağ kontrolü, filtre, balata, el fren balata kontrolü gibi kışa hazırlık için bu tarz kontroller yapılmalıdır. Araç bakımının yapılması kaza oluşumunu daha aza indirgeyebilir. Bu yüzden kış aylarına gelmeden araç bakımının yapılmasını öneriyoruz.”

yolda-kalmamak-icin-bu-uyarilari-dikkate-alin-005.jpg

AKÜNÜN ÖMRÜ KAÇ YIL?

Arabadaki orijinal akülerin ömrünün 7-8 yıla kadar dayandığını ifade eden Büyüktop, “Akünün ne kadar gideceği arabanın yeni olup olmamasına da bağlıdır. Örneğin, yeni araçlarda akü bakım gerektirmez. Orijinal akülerin ömrü 7-8 yıl, yerli akülerde ise 4 seneyi buluyor. Ölçümleri yapılır eğer düşük gelirse aküleri değiştiririz” diye konuştu.

yolda-kalmamak-icin-bu-uyarilari-dikkate-alin-002.jpg

KIŞIN İLK BAKILAN ANTİFRİZDİR

Herhangi bir aracın 3 litre antifriz aldığını kaydeden Büyüktop, kışın en önemli şeyin antifriz olduğunu ve litresinin 90-100 TL arasında değiştiğini bildirdi.

yolda-kalmamak-icin-bu-uyarilari-dikkate-alin-004.jpg

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUKTUR

Kış lastiğinin araçlar için önemli bir yere sahip olduğuna değinen Büyüktop, kış lastiğinin yağışların başlamadan takılması gerektiğini ve resmi-normal araçların ise 1 Aralık tarihinden itibaren ise kış lastiği takma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.

yolda-kalmamak-icin-bu-uyarilari-dikkate-alin-003.jpg