Yöresel Ürünler Konyalılarla buluştu

Ahmet Demir ve Baykant Saraçoğlu’nun sahibi olduğu Yöresel Ürünler, Meram Millet Caddesi’nde hizmete açıldı. Her yöreye ait ürünlerin yer aldığı işletmede, Helal Gıda ve Doğal Ürün Sertifikasına sahip ürünler bulunuyor. Bu da insanların gönül rahatlığıyla tercih etmelerini sağlıyor.
Yöresel Ürünler Konyalılarla buluştu

Meram Şeyh Sadrettin, Millet Caddesi yolu üzerinde bulunan Yöresel Ürünler, vatandaşların hizmetine sunuldu. Baykant Saraçoğlu ve Hilkat Turizm İşletme Sahibi Ahmet Demir tarafından açılan Yöresel Ürünler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Her yöreden izler taşıyan firmada; sirkesinden reçeline, peynirinden zeytinine, balından tereyağına, salçasından pekmezine, ezmesinden meşrubatına, baharatından balına, bitkisinden kurutmalığına, yumurtasından badem şekerine birçok doğal ürün bulunuyor.

konya-yoresel-urunler-2.jpg

‘KÜLTÜR TURLARINDAN ESİNLENDİK’

Yöresel ürünler yerini ilk olarak nasıl açmaya karar verdiklerini anlatan Yöresel Ürünler ortaklarından Ahmet Demir, “Turizm işleriyle uğraştığımız için daha önce yaptığımız kültür turlarından esinlenerek doğal ürünleri bir arada toplayıp müşterilerimize sunmak istedik. Trakya’dan, Edirne’den Kars’a kadar birçok yörenin sağlıklı ürünlerini bünyemizde bulunduruyoruz. 35 çeşit doğal sirkelerimiz var. 30-35 çeşit peynir, zeytin, şekersiz bal, zeytinyağı tereyağımız var. Her şeyi güvenle insanlara sunabileceğimiz en kaliteli ve doğal ürünleri buraya topladık. Birçok ürünümüzde helal gıda ve doğal ürün sertifikası vardır” ifadelerine yer verdi.

konya-yoresel-urunler-3.jpg

‘VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNLERİMİZ VAR’

İnsanların büyük beğeniyle aldıklarını ürünlerinin olduğuna dikkat çeken Ahmet Demir, “Konyalı vatandaşlarımızın burayı gelip görmelerini tavsiye ederiz. Vazgeçilemez ürünlerimiz var. Bir ürünü aldıkları zaman daha sonra tekrar tekrar gelip alan müşterilerimiz var. Fındık, fıstık, yer fıstığı, badem, tahin ezmelerimiz var. Dökme reçellerimiz var. Süt reçelimiz, yeşil incir reçeli, cevizli incir reçeli, çam kozalağı şurubu reçeli bunların hepsi mevcut ve fiyatlarımız da gayet ekonomiktir. Bunların tamamı doğal olarak yapılır. İçerisinde herhangi bir koruyucu madde yoktur. Sağlık çok önemli ve biz daha çok tüketicilerin sağlığını ilgilendiren ürünleri burada toparladık. Fiyatlarımız orta kesime hitap edecek şekildedir” diye konuştu.

konya-yoresel-urunler-4.jpg

‘ÇOCUKLUĞUMUZDA KALAN LEZZETLER BURADA’

Geçmişten günümüze olan bütün lezzetlerin Yöresel Ürenlerde olduğunun altını çizen Demir, “Dünyaca ünlü Harput ve Dibek kahvemiz var. Onun yanı sıra 10-15 çeşit Türk kahvelerimiz var. Haftada bir ya da iki gün Elazığ yöresine ait badem şekeri günleri yapacağız. Bugüne kadar yemediğimiz, çocukluğumuzda kalan lezzetleri bir araya getirdik. Harika bir lezzet ve açılışa özel ücretsiz bir şekilde dağıttık. Müşterilerimiz çok memnun kaldı. Çam kozalağı şurubumuz, udi hindi yağımız ve bütün yağlarımızın tamamı soğuk sıkımdır. Kuru meyvelerimiz, makarnalarımız, kuruyemişimiz, Tokat ve Manisa’dan gelen sarmalarımız, çay çeşitlerimiz, şerbet çeşitlerimiz, pekmezlerimiz, Kars kaşarımız, daha sayamadığım bir sürü ürünlerimiz var” diye aktardı.

konya-yoresel-urunler-1.jpg

DOĞAL ÜRÜN ALIRKEN DİKKAT!

Doğal ürün alırken dikkat edilmesi gerekenleri belirten Demir, “Şu anda çok sattığımız çam kozalağı şurubumuz var. Astım KOAH, bronşit, üst solunum sıkıntıları ve akciğere iyi gelmektedir. Kovid-19’a yakalanmış hastalar için birebir tavsiye ettiğimiz bir üründür. Koronavirüs’e yakalanmamak ve vücut bağışıklığını güçlendirmek için de udi hindi yağı önermekteyiz. Bu ürünümüz de ciddi bir şekilde bağışıklığı artırmaktadır. İnsanlar Koronavirüs’ten dolayı biraz daha doğal ürünlere yöneldiler fakat kesinlikle bunların kullanım tarihine, nerede üretildiğine, üretim sertifikalarına, belgelerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü geçtiğimiz günde gıdayla alakalı ciddi şekilde sıkıntıların olduğu ortaya çıktı. Biz burada bilinmiş markalarla çalışıyoruz. Hepsinin kullanım tarihleri, helal sertifikaları, Tarım Orman ve Gıda Bakanlığı tarafından araştırmaları yapılmıştır” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

konya-yoresel-urunler-5.jpg

konya-yoresel-urunler-6.jpg

konya-yoresel-urunler-7.jpg

konya-yoresel-urunler-8.jpg

konya-yoresel-urunler-9.jpg

konya-yoresel-urunler-10.jpg

konya-yoresel-urunler-11.jpg

konya-yoresel-urunler-12.jpg

konya-yoresel-urunler-13.jpg

konya-yoresel-urunler-14.jpg

konya-yoresel-urunler-15.jpg

konya-yoresel-urunler-16.jpg

konya-yoresel-urunler-17.jpg

konya-yoresel-urunler-18.jpg

konya-yoresel-urunler-19.jpg

konya-yoresel-urunler-20.jpg