Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği

YOZGAT (AA) - Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Yozgat İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Aile" konulu panel düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi...
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği

YOZGAT (AA) - Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Yozgat İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Aile" konulu panel düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi ve Büyük Sinema Salonunda düzenlenen panel, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Panelde konuşan Yozgat Valisi Kadir Çakır, Hz. Peygamber'in (SAV) bir haftaya bir güne veya bir döneme mal edilemeyeceğini, hayatın bütün dönemine yaymak gerektiğini söyledi.

Çakır, hayatın zor olduğunu anlatarak, "Allah her şeyi bir denge üzerine yaratmış. Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz de bir denge üzerinedir. Kur'an-ı Kerim’de de Allah bütün sistemi ince detayına kadar belirtmiş. Peygamberimizi de göndermiş, onunla da bize güzel ahlakı, vasıfları örnek olarak göstermiş. Bizim biricik kitabımız Kur'an-ı Kerim değişmez, rehberimiz de Hz. Peygamberdir. Her ikisi de bizim sımsıkı sarılmamız gereken ana temeldir." diye konuştu.

İl Müftüsü Salih Sezik de Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 Mevlid-i Nebi Haftası'nda gerçekleştirilecek etkinliklerin ana başlığını Hz. Peygamber ve Aile bağı olarak belirlediğini söyledi.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven'in yaptığı panelde, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Kayseri Üniversitesi Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar, "Peygamberimiz ve Aile" konusunda katılımcılara bilgi aktardı.

Panel sonrası Yozgat Müftülüğü katılımcılara kitap dağıtırken, Yozgat Belediyesi de aşure ikramında bulundu.

Panele Belediye Başkanı Celal Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: