Yüksek kaliteli, uygun fiyatlı ürünler Canev Mobilya'da

Rahatlık ve huzuru ön planda tutan Canev Mobilya, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleriyle yıllardır beklentilere cevap veriyor. Müşterilerin bütçeleri doğrultusunda en uygun ürünleri tavsiye ettiklerini dile getiren Firma Sahibi Bülent Can, "Mobilya, halı, perde, avize ve aksesuar satışlarımız bulunuyor. Balkondan mutfağa kadar bir evin tüm mobilya ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" dedi.
Yüksek kaliteli, uygun fiyatlı ürünler Canev Mobilya'da

Çeyrek asırdır yer aldıkları mobilya sektöründe A'dan Z'ye her alanda hizmet verdiklerini dile getiren Canev Mobilya Firma Sahibi Bülent Can, "Yaklaşık 25 senedir mobilya sektöründe hizmet veriyoruz. Canev Mobilya'yı 2013'te kurduk. Şu anda hem mağaza satışlarımız hem de online satışlarımız bulunmaktadır. Mobilya, halı, perde, avize ve aksesuar satışlarımız mevcuttur. Balkondan mutfağa kadar bir evin tüm mobilya ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz" ifadelerini kullandı.

canev-mobilya-2.jpg

MOBİLYA ALACAKLARA ÖNEMLİ TAVSİYELER

Mobilya almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususları belirten Bülent Can, "Mobilya alacak kişiler, öncelikle gittikleri mağazaya dikkat etmelidir. Daha sonra satış personeline bakmalıdır. Düzgün bir personel mi, anlattıkları tutarlı mı bunlar önemlidir. Ardından da ürüne dikkat etmelidir. Bu üç husus çok önemlidir. İnsanlar ürüne direkt para noktasında bakıyor. Bu doğru değildir. Müşteri, tezgahtara güvenmeli, onun yönlendirmelerini dinlemelidir. Çünkü bunu yapan herkes kazanır. Tezgahtar kötü niyetli değilse kandırmaz. Müşteri için hep daha iyiye yönlendirir. Fakat bazı müşteriler hep para odaklı baktığı için tezgahtar da ne yapacağını bilemez. Onun istediğine gider ve müşteri hatalı ürün almış olur" dedi.

bulent-can-canev-mobilya.jpg

'PİYASADA ÇOK ALTERNATİF VAR'

Mobilya sektöründe alternatifin fazla olduğu için fiyatların da bu doğrultuda değişkenlik gösterdiğini söyleyen Bülent Can, "Mobilya almak kolay değildir. Çünkü piyasada çok alternatif vardır. Birbirine çok yakın ürünlerin malzemesi farklı olduğu için insanlar çabuk kanabilmektedir. 3 dolara da 7 dolara da kumaş bulunmaktadır. Görüntüleri birbirlerine çok benzese de kullanım ömürleri, silinip silinmeme özellikleri, sıvı geçirgenliği çok farklıdır. İyi mal kendini belli eder fakat paradan giden insanlar bu ayrımı yapamazlar. Bu pahalı ürünleri alsınlar demek değildir. Fakat aynı fiyat olup iyi ya da kötü olan ürünler vardır" şeklinde konuştu.

canev-mobilya-1.jpg

'MDF KONUSUNDA YANLIŞ BİR ALGI VAR'

MDF konusunda yanlış bir algının olduğuna dikkat çeken Bülent Can, "Müşterilerin birçoğunun bize sorduğu soru bu ürün MDF mi? şeklindedir. Öncelikle MDF'nin ne olduğunu, nerede kullanıldığını çok iyi bilmek gerekir. Mobilyanın ön yüzünde kullanılsa da arkalarında kullanılamaz. Hem maliyeti artırır, hem de vida tutmaz. Bir gün sökmeniz gerektiğinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sertlik derecesi suntadan farklı olduğu için kullanım yerleri de farklıdır. MDF'nin kullanılacağı yer ıslak zemin ve mutfaktır. MDF'den yapılan ürün kalitelidir gibi bir algı vardır ama tamamen yanlıştır. İnsanların sektörümüzle ilgili bildiği en büyük yanlış burdur. MDF daha çok bükülebilecek yerlerde kullanılır. Suntadan daha kolay bükülür. Bir ürünün neden yapıldığından ziyade kullanılan malzeme kalitesi önemlidir. Suntanın birinci sınıfı MDF'nin üçüncü sınıfa göre çok daha iyidir.  MDF şekil verilebilecek, bükülebilecek yerlerde kullanılabilir. Düz zeminden ziyade asıl kullanım yeri hareketli yerlerdir. Böyle yargıladıkları zaman hem ceplerine zarar veriyorlar, hem de tezgahtarın eline koz veriyorlar. Kendini bilmeyen tezgahtar bunu kullanabilir" dedi.

canev-mobilya-3.jpg

'KOLTUKTAKİ SERTLİKTE BÜTÜNLÜĞE BAKILMALI'

Koltukları sadece oturma kısmıyla değil sırt ve kol da dahil olmak üzere bir bütün olarak incelemek gerektiğini vurgulayan Bülent Can, "Koltuk sert veya yumuşak diye değil de ürünün yapılış şekillerine göre değerlendirmeliler. Sert süngerin kullanılamayacağı ürünler de vardır. Üzerine oturulamaz. Kanepede yumuşak sünger mantıklı olmaz. Biraz daha orta sertlikte sünger gerekir. Tek parçada orta sert sünger kullanılmalıdır. Ama koltuk bölmeli ise sert sünger kullanıldığında ovalliklerin verilmesi zorlaşır. Oturmak da rahat olmaz. Modele göre oturum rahatlığına bakılmalıdır. Sadece oturduğunuzda rahatlık bitmez. Kol kısmıyla, sırt kısmıyla rahatlılığı tamamlaması gerekir. İnsanlar önce modeli beğenmeli daha sonra modele göre oturum rahatlığı tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı.

canev-mobilya-4.jpg

KOLTUK TEMİZLERKEN DİKKAT!                                                      

Koltuk temizliğinde dikkat edilmesi gereken konulara değinen Bülent Can, "Özellikle koltuk takımında kesinlikle elektrik süpürgesi ve halı yıkama makinesi kullanılmamalıdır. Koltuğun garanti kitabında da bu yazar. Çünkü sünger ile kumaşı birbirine tutturan elyaf çok kılcaldır ve süpürge kullanıldığında dışarı çıkar. Zamanla mobilyanın görüntüsü de kötüleşir. O elyafın yüzeye çıkmasının tek sebebi elektrikli süpürge ve halı yıkama makinesinin üzerinde kullanılmasıdır. Vakumlayınca çıkar. Bir zarar olmasa da görüntüyü bozar. Tabi ilerleyen zamanlarda da koltuğun ömrünü tüketir. Elyaf varken koltuğu sildiğinizde sıvı süngere geçmez. Aradaki elyaf bu sıvıyı emer ve kumaşı kurutur ve izi engeller. Fakat elyaf yoksa ve direkt süngere geçerse kurumaz ve iz yapar. Beyaz Sabun köpüğüyle dünyada kullanılan bütün kumaşlar temizlenir. Hiçbir başka kimyasala, deterjana gerek yoktur. Şu anda kullanılan bütün kumaşların silinebilir özelliği bulunmaktadır" dedi.

canev-mobilya-5.jpg

'HERKESİN GÖZ ORANI AYNI DEĞİLDİR'

Mobilyaların üretiminde ufak da olsa hataların söz konusu olabileceğine ve herkesin göz oranının aynı olmadığına dikkat çeken Bülent Can, "Bir mobilya son haline gelene ve müşteriye sunulana kadar onlarca kişinin elinden geçmektedir. Herkesin elinin ayarı da bir değildir. Yüzde yüz sıfır hatayla son haline gelmesi neredeyse imkansızdır. Tabi bu hata dediğimiz deformelik, yırtıklık vb. şeyler değildir. Üretimde yer alan insanların göz oranları farklıdır. Takılan vidalardan, üzerindeki kumaşın yüzde yüz aynı çizgide ilerlemesi kolay değildir. Çünkü birçok kişinin elinden geçmektedir. Az da olsa kayma olabilir" dedi. Mobilyadaki kalitelilik konusuna da değinen Bülent Can, "Ağaç kesildiğinde hemen mobilyaya dönüşmez. En az 5 yıl kuruması gerekir. Karı, yağmuru görür, içindeki sıvıyı salar. En son fırına gider ve aylarca kalır. 5 yıldan az bir süre kalan ağaç kullanılmaz. Örneğin 8 yıl beklemiş ağaç birinci sınıf diye geçer. Mobilya tercih ederken kalite noktasında bunlara da dikkat etmek gerekir" ifadelerini kullandı.

canev-mobilya-6.jpg

'BEĞENDİĞİNİZ ÜRÜNÜ ALMAKTA ACELE EDİN'

Mobilya sektöründe yaşanan fiyat artışlarından dolayı insanların beğendikleri ürünleri almakta acele etmeleri gerektiğini belirten Bülent Can, "İmkanı olanlar beğendikleri ürünü, beğendikleri yerden hemen almalıdır. Çünkü pahalı gördüğünüz fiyat, kısa bir zaman sonra ucuz kalıyor. 35 Bin Lira ile 60 Bin Lira arasında düğün paketi satılacak. Bu net bir tahmindir. Müşteriler kendilerini buna hazırlamalıdır. Kısa bir zaman sonra yine fiyatlarda güncellemeye gidilecek. Yıl sonuna nasıl bir artış söz konusu olur bilemiyoruz. Ama belirttiğimiz gibi, mobilya ihtiyacı olanlar, beğendikleri ürünü bir an önce almalıdır. Yoksa o fiyatlara bulmaları çok zorlaşır. Bugün alan kazanır. Sonraya bırakmasınlar. Şubat'ın sonundan itibaren mal alacak müşteri, net yüzde 50 daha yüksek fiyata alacağını düşünüyoruz. İsterse dolar 9 liraya düşsün bu fiyatların 3 ay içinde çok fark edeceği düşüncesindeyiz" dedi.

canev-mobilya-7.jpg

'HERKES MOBİLYA ALABİLSİN İSTİYORUZ'

Yeni yılda mobilyalardaki hızlı fiyat artışlarına rağmen düşük fiyat ve yüksek kalite politikası sergileyerek herkesin mobilya alabilmeleri için çabalayacaklarını vurgulayan Bülent Can, "Canev  Mobilya olarak 2022'den beklentimiz, daha düşük kârlarla, daha fazla mal satmanın hedefindeyiz. Yüksek fiyat politikası asla gütmeyeceğiz. Çünkü herkesin alım gücü de düştü. İyi malı ucuza satmanın derdindeyiz. Müşteriye gittiğinde sıkıntı yapmayacak, maliyeti uygun, alınabilirlik seviyesi iyi ürünlerin derdindeyiz. Sermayelerimizi korumaya çalışıyoruz. Düşüncemiz bu yöndedir" şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

canev-mobilya-8.jpg

canev-mobilya-9.jpg

canev-mobilya-10.jpg

canev-mobilya-11.jpg