Yükselen araç fiyatları sonrası tarihi rekor kırdı... Motosiklete hücum!

Yükselen araç fiyatları, motosiklet satışlarını arttırdı. Tarihi rekor kırıldığını belirten mağaza müdürü Necdet İncedayı, “Satışlarda yüzde yüzü aşkın bir artış yaşandı. Bütün firmalar yok satıyor. Yetişemiyoruz.’ dedi.
Yükselen araç fiyatları sonrası tarihi rekor kırdı... Motosiklete hücum!

Sıfır araçlarda yaşanan sıkıntı ve ikinci elde artan fiyatlar, motosiklet satışlarının rekor kırmasına sebep oldu. Arabaya göre daha az masraflı olmasından dolayı tercih edilen motosikletler, geçen yılın toplam satış rakamına bu yıl ilk 6 ayda ulaştı.

motosiklete-hucum.jpg

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hasan Kartal A.Ş. mağaza müdürü Necdet İncedayı, “Her türlü, her çeşit motosikletlerimiz mağazamızda mevcut. Türkiye genelinde bu sene motosiklet satışları tarihi bir rekor kırıyor. Satışlar çok ciddi manada arttı. Araç fiyatlarının artmasıyla motosikletlere rağbet oluştu. Şu anda bütün firmalar yok satıyor.” ifadelerine yer verdi.

motosiklete-hucum-001.jpg

‘TARİHİ REKOR KIRILIYOR’

Motosiklet satışlarında tarihi rekor kırıldığını vurgulayan İncedayı, “Bayilere her zaman yeni ürünler geliyor. Ona rağmen yetişmiyor. Dolar endeksli olduğu için fiyatlar da yerinde durmuyor ama satışlarda tarihi rekorlar kırılmaya devam ediliyor. Yüzde yüzü aşkın bir satışla karşı karşıya kaldı herkes. Bu durum hala devam ediyor. Sonuç ne olacak bilmiyoruz. Bir ailede 2 ya da 3 araç vardı. Vergilerin, giderlerin ve masrafların artmasıyla beraber, araçlar satılarak yerlerine motosikletler alındı. 2 araç varsa bu sayı bire düştü. İş ulaşımında dolmuş kullanan insanlar motosiklet kullanmaya başladı. Çünkü 10 lirayı buldu. Her şey ciddi anlamda pahalanınca vatandaşlar motosiklete yöneldi.” şeklinde konuştu.

motosiklete-hucum-002.jpg

‘İLK 6 AYIN SATIŞI GEÇEN YILDAN DAHA FAZLA’

Bu yılki motosiklet satışlarının geçen yıldan daha fazla olduğunu dile getiren İncedayı, “Geçen yılın toplam motosiklet satışını, bu yılın ilk 6 ayında yaptık. Bu tüm bayiler için geçerli. Bunun aksine bisiklet satışlarında büyük oranda düşüş yaşandı. Pandemi döneminde satış rekorları kırmıştı. Fakat artış rövanşta motosiklet var. Motosiklet her açıdan daha makul geliyor. Yakıtı daha uygun, park sorunu yok ve ulaşımı kolay.

motosiklete-hucum-003.jpg

Şu anda en ucuz motosiklet fiyatı 16 bin liradan başlıyor ve modeline, büyüklüğüne, malzemesine göre değişiklik gösteriyor. 50 cc motorlar, B ehliyetiyle kullanılabiliyor ve sigorta zorunluluğu yok. Bu yüzden daha çok tercih ediliyor. Fakat açıklamaya göre 125 cc’ye kadar B ehliyet kullanılabilecek. Daha kanunlaşmadı ama bu duyuru satışları arttırdı.” diye aktardı.

motosiklete-hucum.jpeg

‘ZAMLAR DEVAM EDECEK’

Motosiklet zamlarının devam edeceğini söyleyen İncedayı, “Motosiklet almayı düşünen vatandaşlarımızın bir an önce almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü zamlar devam edecek. Dolar endeksli olduğu içim maalesef fiyatlar yükseliyor. Hatta bu dönemde fırsatçı bayiler, resmi satış fiyatından daha yüksek rakamlara motosiklet satıyorlar.

motosiklete-hucum-004.jpg

Bütün bayilerin resmi satış fiyatları var. Almadan önce resmi sitelerinden bakılarak fiyatların kontrol edilmesi gerekiyor. Bunun dışında galericiler de motosiklet satışı yapmaya başladı. Çünkü yüksek rakamlarla, büyük karlar elde ediyorlar. Fırsatçılık yapmamak gerekiyor. Bu yüzden alışveriş yapılacak yer önemli. Kullanım alanına göre de motosiklet seçilmeli. Bilinçli bir şekilde alışveriş yapmak gerekiyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

motosiklete-hucum-005.jpg

 Muhabir
Etiketler :