Yusuf Yazıcı'dan Trabzonspor yorumu

Kariyerini Fransa'da sürdüren Yusuf Yazıcı, Süper Lig'in en iyi takımının Trabzonspor olduğunu söyledi.
Yusuf Yazıcı'dan Trabzonspor yorumu

İki ülkeyi kıyaslayan milli futbolcu, "Fransızlar futbola bir endüstri gibi bakıyorlar, bizde ise duygular ön planda" ifadelerini kullandı. Fransa Ligue 1 ekibi Lille'de forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Sabah Gazetesi'ne futbol gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İki ülkenin futbol anlayışını kıyaslayan Yusuf Yazıcı, "Fransızlar, futbola bir endüstri olarak bakıyorlar ve işin matematiğinin olduğuna inanıyorlar. Bizim ise heyecanımız, duygularımız ve birlikteliğimiz çok daha yüksek. Bu yüzden bazen sistem kurmakta zorlanabiliyoruz; ama kırılma anlarında ise bu ön plana çıkıyor ve bize avantaj sağlıyor" şeklinde konuştu.

Trabzon ve Trabzonspor'un kendisi için çok özel olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, 97 numaralı formasının bordo mavililer tarafından emekli edilmesinin kendisini gururlandırdığını belirtti.

Süper Lig'deki yarışa değinen Yusuf Yazıcı, ligin en iyi futbol oynayan ve en pozitif takımının Trabzonspor olduğunu söyledi.

Yıldız futbolcu, yabancı oyuncu tartışmalarına ilişkin görüşlerini de ifade etti. Yusuf Yazıcı, "İyi planlanmış ve kurallara bağlı bir serbestlik olmalı... Bence altyapıdan yetişecek Türk oyuncular için de düzenlemelerin yapılması gerekir. Son yıllarda ülkemizden benim de dahil olduğum birçok ismin Avrupa'nın önde gelen liglerine transfer olması tesadüf değil. Bunu yasaklayarak başaramayız" dedi.