Yusuf Ziya Kıymet: Türkiye’nin Yüzyılını birlikte inşa edeceğiz

AK Parti Konya İl Gençlik Kollarında başlayan hikayesini, milletvekili aday adayı olarak sürdürmek isteyen Yusuf Ziya Kıymet, adaylığını açıkladı.
Yusuf Ziya Kıymet: Türkiye’nin Yüzyılını birlikte inşa edeceğiz

22 yıldır iş dünyasında elde ettiği deneyim, çalışma ve başarıların, Türkiye Yüzyılı’nda vatana ve millete hizmete dönüşmesi için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirten Yusuf Ziya Kıymet, “AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 14 Mayıs’ta yeniden Cumhurbaşkanı seçerek gücüne güç katmak için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye için hemen şimdi sloganıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta hep birlikte Türkiye’nin Yüzyılını inşa edeceğiz” dedi.

yusuf-ziya-kiymet-2.jpg

AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Kıymet, AK Parti 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunu yaptı. Konya’ya değer katmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Kıymet, AK Parti ile ilk kez buluşmasını şu şekilde anlattı; “2001 yılında ilk AK Parti binası açıldığını duyduğumuz an üye olmak için gittik ve Gençlik Kollarına katıldık. Kendi çevremizden birçok genç arkadaşımız da katıldı. İlk gençlik kollarını bizim kuşağımız oluşturdu diyebiliriz. 27-30 yaş aralığından gençliğin son dönemlerindeydik.”

yusuf-ziya-kiymet-1.jpg

28 Şubat dönemini gördüğünü ve o dönem yaşananları hiçbir zaman unutmadığını ifade eden Kıymet, “Konya İl Gençlik Kollarında bir süre çalıştıktan sonra Karatay Gençlik Kollarına geçiş yaptım. Orada da belli bir süre çalıştım. 2021 yılında da davaya hizmet etmek tekrar nasip oldu ve Konya İl Yönetiminde görev aldım. Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren her haliyle idolümüz. Hep gururumuz oldu. 20 yılda da sadece AK Parti davasının değil, Türkiye’nin yaşadığı büyümeyi ve gelişmeyi iyi biliyoruz. Ne yazık ki 40 yaşın altındaki kuşak bunu çok fazla göremiyor, sezemiyor, hissedemiyor. Biz o günleri gördük. Ne yaşadığımızı biliyoruz. 28 Şubat sürecinde ben üniversitedeydim. Yaşanan zulmü, çekilen çileleri iyi biliyoruz. Hepsinin bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

yusuf-ziya-kiymet-3.jpg

“KONYA’YI İYİ BİLİYORUM”

Konya’yı iyi bildiğini ve vatandaşla her zaman iç içe olduğunu dile getiren Kıymet, “Konyalıyım. Konya’nın nasıl bir şehir olduğunu biliyorum. Dinamiklerini tanıyorum.

yusuf-ziya-kiymet-5.jpg

Herkesle iç içeyiz. Dertleri, sıkıntıları iyi biliyorum. Şehrimizin gelişmesi için de nelerin yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Tarımı, sanayiyi de gayet iyi biliyorum. Biz, mevcut durumu biraz daha iyileştirmeyi, yapılanın üzerine yenilerini koymayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

yusuf-ziya-kiymet-4.jpg

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’NİN YÜZYILINI İNŞA EDECEĞİZ”

22 yıldır iş dünyasında elde ettiği deneyim, çalışma ve başarıların, Türkiye Yüzyılı’nda vatana ve millete hizmete dönüşmesi için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirten Yusuf Ziya Kıymet, “AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 14 Mayıs’ta yeniden Cumhurbaşkanı seçerek gücüne güç katmak için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye için hemen şimdi sloganıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta hep birlikte Türkiye’nin Yüzyılını inşa edeceğiz. Rabbim nasip eder, milletimiz bizi tercih ederse Konya’mızın ve ülkemizin dertleriyle dertlenerek milletvekilliği görevini de layıkıyla yerine getireceğiz. Buna inanarak bu kutlu yola çıktık. Heyecan, azim ve kararlılıkla insanımıza hizmette, gönüllere hizmette yarışmaya, milletvekilliği görevine talibiz.

yusuf-ziya-kiymet-6.jpg

Vatanımızın esenliğini, milletimizin huzur ve refahını esas alan kutlu AK Parti davasına, bundan önce olduğu gibi 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde de vatandaşımızın yüksek bir teveccüh göstereceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, AK Parti’mizin kuruluşundan bu yana, bu kutlu davaya hizmet edenlere minnet ve dualarımı ifade etmek istiyorum. Davamıza hizmet ederken hayatını yitiren büyüklerimizi rahmetle anıyor, görevlerinin başında olan dava arkadaşlarıma ve diğer aday adayı arkadaşlarıma ise başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

yusuf-ziya-kiymet-8.jpg

YUSUF ZİYA KIYMET KİMDİR?

İş adamı ve inşaat mühendisi olan Yusuf Ziya Kıymet 16.09.1973 Konya doğumludur. İlköğretime Hazım Uluşahin İlkokulu’nda başlayan Kıymet, Konya İmam Hatip Lisesi ve ardından Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde eğitim almıştır.

yusuf-ziya-kiymet-7.jpg

1999 yılında İnşaat Mühendisi olarak eğitim hayatını tamamlayan Kıymet, 2001 yılında inşaat sektöründe proje taahhüt ve uygulama işleri yapmak üzere Yapıtech İnşaat Limited Şirketi’ni kurdu.

yusuf-ziya-kiymet-9.jpg

2008 yılından bu yana, iç mimari ve fonksiyonel yapı proje çalışmaları ile ulusal bir market zincirinin Türkiye geneli hizmet ve servis ağını yürüten Kıymet, kurucu ve yöneticiliğini yapmakta olduğu YapıTech İnşaat’ın yanı sıra; girişimcilik faaliyetleri ile farklı sektörlerde de yatırımcı ortak pozisyonunda görevlerini yürütüyor. 2001 yılında Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Kurucu Üyesi, 2002 yılında Ak Parti Karatay İlçe Gençlik Kolları Üyesi olan Kıymet, 2021 yılından bu yana Ak Parti Konya İl Yönetiminde görev yapıyor. Yusuf Ziya kıymet, evli ve 3 çocuk babasıdır.

yusuf-ziya-kiymet-11.jpg

yusuf-ziya-kiymet-12.jpg

yusuf-ziya-kiymet-13.jpg

 Muhabir