Yuvalar kuruluyor, nesiller korunuyor

Konya İl Müftülüğü ve Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı tarafından yürütülen ortak çalışmayla ihtiyaç sahibi çiftler için ‘yuvalar kuruyoruz’ projesi kapsamında çeyiz ve evlilik yardımı yapılıyor. Bu kapsamda düzenlenen programda evlenecek çiftlere hediye takdimleri gerçekleştirildi.
Yuvalar kuruluyor, nesiller korunuyor

Konya İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda birçok ihtiyaç sahibi çifte hediyeleri verildi. Yoğun katılımla düzenlenen programda evliliğin, yuva kurmanın önemine dikkat çekildi.

img-9866.jpg

Ailenin mutluluğunun, gelecek nesillerin mutluluğu olduğu vurgusunu yapan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “İyilik, dünyanın her tarafına egemen oluncaya kadar Müslümanın çalışması gerekir. Durmaması gerekir. Sadece müftülük, Konya, Türkiye değil, dünyanın her yerine iyiliğin egemen haline getirilmesi gerekiyor. Onun için de durmak yok yola devam diyoruz. Koşacağız, yürüyeceğiz, gayret sarf edeceğiz” dedi.

img-9876.jpg

‘BİNLERCE GENCİMİZE YUVA KURDUK’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Özdemir, “Mehir Vakfımız binlerce gencimize yuva kurdu. Bizler de böyle hayırlı bir hizmeti yapmaktan dolayı mutluyuz. Bu hareket değerli il müftümüz Prof. Dr. Ali Öge Hocamızın liderliğinde gerçekleştiriliyor. Biz de Konya İl Müftülüğümüzün böyle hayırlı bir hizmeti yapmasından dolayı mutluyuz. Diyanet Vakfımız Türkiye’mizin medarı iftiharı bir vakıf. Bizimle birlikte çalışması Mehir Vakfı adına bir şereftir. Bu projede emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Allah bu hizmetlerin devamını getirsin. Toplumun ihtiyacı görüldükçe toplum huzura ve mutluluğu kavuşuyor. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Biz de komşumuz açken evimizde huzurlu yatamıyoruz. Çiftlerimiz huzurlu olursa biz de huzurlu olacağız” ifadelerini kullandı.

img-9880.jpg

‘AİLE İYİLİK YAPILACAK MÜESSESELERİN EN BAŞINDA’

Ailenin önemine vurgu yapan Ali Öge, “Hayırseverler, kurum ve kuruluşlar bu faaliyetlere destek veriyorlar. Onlara teşekkür ediyor ve Rabbim onlardan razı olsun diyorum. Aile, iyilik yapılacak müesseselerin en başında geliyor. Çünkü insanın tek başına mutlu olması mümkün değil. Rabbimiz öyle yaratmamış. Cennette bile öyle yaratmamış. Dolayısıyla birliktelik meşru zemin üzerinde aile şeklinde devam etmesi gerekiyor. Ailenin mutluluğu, oradan dünyaya gelecek çocukların mutluluğu demektir. Akrabalarının mutluluğu demektir. Onlardan oluşan şehrin, ülkenin, insanlığın mutluluğu demektir. Dolayısıyla bu müesseseye yapılan her türlü katkı inşa aşmasında, kurulma aşamasında, ihya aşamasında, onu devam ettirme aşamasında ve ondan sonraki nesillerine yapılacak eğitim, hayır ve vizyon çizme faaliyetlerinin neresinden tutarsanız tutun büyük hayırlara vesile oluyor. Yeni kurulacak yuvalarda mutluluklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

img-9895.jpg

‘BU GÖREV ÇOK BÜYÜK’

Gençleri evlendirmenin çok büyük bir görev olduğunu vurgulayan Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Eyüp Mergen, “Böyle bir yere misafir olarak katılmak beni çok şereflendirdi. Hayatımda belki birçok programa katıldım ancak benim için en kıymetli programlardan bir tanesidir. Çünkü bu görev çok önemli, çok ulvi, çok büyük. Çiftlerimiz inşallah böyle bir duyguyla yuvalarını kuracaklar ve bu yuvayı da devam ömür boyu devam ettirecekler inşallah. Bu nedenle büyük bir mutluluk içerisindeyim. Gerçekten çok güzel bir duygu. Çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. Ömür boyu bu duygularla yaşamalarını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından genç çiftlere hediye takdimi yapılırken hatıra fotoğrafı çektirildi.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

img-9934.jpg

img-9868.jpg

img-9939.jpg

img-9933.jpg

img-9948.jpg

 Muhabir
Etiketler :