Yuvalar kuruluyor, yardımlar sürüyor!

Konya İl Müftülüğünün öncülüğünde hayata geçirilen “Yuvalar Kuruyoruz” projesi kapsamında nişanlı ve yeni evlenen çiftlere çeyiz yardımı gerçekleştirildi.
Yuvalar kuruluyor, yardımlar sürüyor!

Konya İl Müftülüğünün öncülüğünde hayata geçirilen “Yuvalar Kuruyoruz” projesi kapsamında nişanlı ve yeni evlenen çiftlere çeyiz yardımı gerçekleştirildi.

Konya İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge,  Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, evlenecek çiftler ve davetliler katıldı. Programda konuşan Doç. Dr. Ali Öge,  “Medeniyetin ve kültürün aktarımında ailenin rolü tartışılmazdır. Dinimiz aile üzerinde çok fazla duruyor. Aile kurumunu üç başlıkta değerlendirmek istiyorum. Ailenin kurulması, korunması ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Aile üzerine yapmış olduğumuz çalışmaların tamamında bu üç başlık önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

yuvalar-kuruluyor-4.jpg

‘EVLENEN ÇİFTLERE YARDIMCI OLMAK DİNİ BİR GÖREVDİR’

Evlenen çiftlere yardımcı olmanın önemine dikkat çeken Ali Öge, “Yuvalar Kuruyoruz projesi kapsamında burada ailenin kurulmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ailenin korunması ve sürdürülebilir olmasına yönelik faaliyetlerimiz de sürekli devam etmektedir. İçinizden bekar olanları evlendirin, Ayet-i Kerimesi bizlere yeni yuva kuran çiftlere yardımcı olmanın dini bir görevimiz olduğunu ifade ediyor. Konya Müftülüğü ve TDV Konya Şubesi olarak bu güne kadar Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı ile Konya’mızda faaliyet gösteren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı‘nın destekleri ve hayırseverlerimizin katkılarıyla ev eşyası ve nakdi yardımlar da bulunduk. Yuvalar Kuruyoruz projesi kapsamında bu güne kadar 6 milyon TL’nin üzerinde yardım geçekleştirdik. Konya’mızın 31 ilçesinin yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerimizde de bu yardımları gerçekleştirerek karşılıklı bir kardeşlik köprüsü oluşturuldu” diye konuştu.

yuvalar-kuruluyor-2.jpg

‘BİR AİLE KOLAY KURULMUYOR’

Bir aile kurmanın zorluklarından bahseden Ali Öge, şöyle konuştu: “ Tanışmadan tutun kız ve erkeğin birbirine uyum sağlamasına, ailelerin birbirini tanımasına varıncaya kadar birçok emek içeriyor. 40 düğümdür düğün, tek tek çözülür derler. Böyle bir sürecin içerisinde maddi boyut da devreye giriyor. Biz müftülük olarak yardımlarda bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz. ‘İçinizden bekar olanları evlendirin’ ayet-i kerimesi de aile kurmanın ve buna yardımcı olmanın aslında dini bir görev olduğunu da ifade ediyor. Her bir Müslümanın ihtiyaç sahibi olan ve evlenmek durumunda olan diğer kardeşlerine yardımcı olmasını emreden bir ayet-i kerimedir. Biz bunun farkındalığını kurumsal olarak ortaya koyuyoruz. Evlilikle bir insanın kalbine, gönlüne, yuvasına girdiğinizde siz orada o evlilikle birlikte yaşıyorsunuz. O eşyaya bakıldığı sürece siz de orada varsınız. Ailelere yaptığımız yardımlarda İl Müftülüğü olarak biz de varız, dualarda biz de varız. Ve bu bir öğünlük bir aylık bulunma değil belki de bir ömürlük bulunma ve buluşma olacak. Aileyle ilgili yapılacak çalışmaların böyle bir bereket var.”

yuvalar-kuruluyor-1.jpg

‘HUZURUN OLUŞMASINDA AİLENİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR’

Huzurun oluşmasında toplumda ailenin büyük bir öneminin olduğunu ifade eden Öge, “Yaşadığımız süreçte gençlerin yetiştirilmesinde, toplumun düzenli hale getirilmesinde dindarlığın biraz daha görünür kılınmasında ve huzurun oluşmasında biraz da ailelerin önemi çok büyüktür. Aile de huzur varsa toplumda, ülkede huzur var demektir. Ama ailede huzur yoksa o bireylerin aralarındaki problemler, yakın akrabalarına, mahallelerine, şehirlerine, ülkeye yansıyor demektir. Dolayısıyla aileye yapılacak her bir katkının çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu yardımların devamını getirerek bu sürdürülebilirliği bu kalıcılığı biraz daha desteklemek istiyoruz. Bu yardımların gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize, TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerine, bu yardım faaliyetlerinin insanımızla buluşturma noktasında destek olan basın mensuplarına ve davetimizi kırmayarak buraya teşrif eden siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge; aile kurumuna yönelik faaliyetlerin devam edeceğini ifade ederek nişanlı ve yeni yuva kuran çiftlere mutluluklar diledi. Hediye çeki takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

HABER:SÜMEYRA KENESARI

yuvalar-kuruluyor-6.jpg