Yüzakı Dergisi: "Mahallî seçimler"

Yüzakı Dergisi Mart sayısında mahalli seçimleri inceleyerek selamlıyor okuyucusunu. "Şehir mi değişti insan mı?" sorusuna yer verilen dergi bilhassa okunmaya değer nitelikte hazırlanmış.
Yüzakı Dergisi: "Mahallî seçimler"

Dergide dikkat çeken soruların yanısıra "Şehirlerimiz, Semtlerimiz ve İnsanlarımız; Dün ve Bugün Nasıl? Peki Yarın? Bir mâzî yoklaması, bir durum tespiti ve geleceğe tutulan bir projeksiyon..." başlıklarında yola çıkılarak hazırlanan yazı ve makalelerle gündeme ışık tutuyor.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni M. Ali Eşmeli; başyazısında çareyi; şehirlerimizi, semtlerimizi, mahallelerimizi ve insanımızı yeniden, Hazret-i Peygamber'in inşâ ettiği İlim Şehri ve Gönül Şehri'ne göre inşâ ve ihyâ etmemiz olarak takdim ediyor ve «Yolun hakkı»nı vermeye çağırıyor.

Osman Nûri Topbaş; şehri yaşatan toplumun huzuruna ve huzurlu bir toplumun şartı olan, itmi'nâna ermiş insanı, Hazret-i İbrahim ve ashâb-ı kiramdan misallerle kaleme alıyor.

«Hazret-i Mevlânâ'nın Gönül Deryâsında Sır ve Hikmet İncileri»nde tecellîgâh-ı ilâhî olan gönül aynası ve onu cilâlayacak mânevî usûller serd edildi.

Köprülüler, Hasan Ünsî Efendi ve Âkif'in köyü olan Suşisa; tarih, biyografi ve gezi köşelerimizde karşılaşacağınız sîmâ ve mekânlar... Dil ve edebiyatımızda pilâvın yeri ilginizi çekebilecek bir başka yazı.

Şiirler, mekâna da insana da mâzîsinden güç alan bir istikbâli hatırlatmakta. Mart dolayısıyla Çanakkale yine hatırlarda, hâtıralarda canlanıyor.

Ayrıca derginin 10'uncu yıl abone kampanyası olarak; Hazret-i Mevlânâ nefesinin ve Osman Nûri Topbaş'ın bir eseri de okuyucusuna ulaştırıyor.