Yüzlerce tır insani yardım için yola çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, "Kış Kapıda, Yalnız Bırakma" kampanyası kapsamında, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 47 günde toplam 63 tır yardım malzemesi gönderdi.
Yüzlerce tır insani yardım için yola çıktı

Suriye’de 12 yıldır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda hayat koşulları gittikçe zorlaşıyor.

4-847.jpg

Çadırların ısınması, çocukların, kadınların ve yaşlıların soğuktan etkilenmemesi için İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, bu yıl da harekete geçiyor. Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden ve İstanbul’dan yüzlerce insani yardım TIR’ı mazlumlar için aynı anda hareket etti.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle toplandıklarını belirten İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal; 2021 yılında hala ülkesini, evlerini terk etmek zorunda kalan göç yollarında ve mülteci teknelerinde yaşamını kaybeden insanların olduğunu belirtti.

3-20211210191114.jpg

Bir tarafta zenginliklere sahip ülkelerin olduğunu, diğer tarafta ise temel gıdaya dahi ulaşamayan ülke ve insanların bulunduğunu söyleyen Uysal, "Her geçen gün milyonlarca insan yaşam, barınma, meslek, sağlık, eğitim gibi en temel insan haklarından mahrum kalıyor. Günümüzde uluslararası toplumun suskunluğundan cesaret alanlar, işgal, tehcir ve zulüm politikalarına pervasızca devam ediyorlar. Komşumuz Suriye'de 2011'den bu yana devam eden savaşta 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybederken 12 milyon kişi mülteci konumuna düştü. Ülkede kalanların 11 milyondan fazlası ise insani yardıma muhtaç durumda." ifadelerini kullandı.

2-20211210191114.jpg

Suriye'de her 10 kişiden 6'sının şiddetli yoksulluk içinde yaşadığını belirten Uysal, "İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Geçen sene 'Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' diyerek yola çıkmıştık. Bu sene 'Kış Kapıda, Yalnız Bırakma' diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için bir yardım kampanyası başlattık. Bu özel günde 81 ilden insani yardım tırı mazlumlar için yola çıkıyor." diye konuştu.

Uysal "Kasım'da başlattığımız kampanyayla birlikte Konya’dan 47 günde; 2 tır giyim-Konfeksiyon, 10 tır yakacak, 49 tır gıda, 2 tır konserve ve tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere toplam 63 tır yola çıktı." dedi.

Etiketler :