Zabıtaların tarhana ile mücadelesi

Beyşehir'de zabıta ekipleri, tarhana yüzünden ulaşıma kapatılan yolları yeniden trafiğe açmak için seferber oluyor.
Zabıtaların tarhana ile mücadelesi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yaz döneminin gelmesi ile birlikte evlerin önleri, bahçeler, okul bahçeleri, kaldırımlar ve yollar serilen tarhanalarla dolarken, zabıta ekipleri de şikayet üzerine ulaşıma kapatılan yolları yeniden trafiğe açmak için seferber oluyor. 
Beyşehir’de kış sofralarının vazgeçilmez ürünü olan çıtır tarhananın yapımı için ilçe halkı, yaz döneminde tatlı bir telaş yaşıyor. Yapılan tarhanaları güneşte kurutmak için değişik birçok mekan tercih ediliyor. İlçe merkezinde değişik birçok mekana tarhana çitleri serilirken, bu yüzden zaman zaman yollar da trafiğe kapatılabiliyor. Trafiğe kapatılan yolların olduğuna dair gelen şikayetler üzerine harekete geçen zabıta müdürlüğü ekipleri ise, bu duruma müdahale ediyor.
Beyşehir Belediyesi zabıta ekipleri, şikayet gelen adreslere gelirken, burada yol üzerine tarhana seren vatandaşları uyararak, kaldırmasını istiyor. Vatandaşlara, okul bahçelerinin kapılarını tarhana yapımı ve güneşte kurutulması için açtığı hatırlatılırken, uygun alanlar ya da okul bahçeleri adres olarak gösteriliyor.

konya-beysehir-tarhana.jpg