Zekânın kalbi Konya’da atıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile il genelinde öğrenim görmekte olan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılım sağladığı “Konya 4. Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması” düzenlenen programla gerçekleşti. Yarışmada toplam 298 öğrenci rekabet etti.
Zekânın kalbi Konya’da atıyor

Konya 4. Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programla gerçekleşti. Yarışmaya il genelinde öğrenim gören tüm ilkokul ve ortaokul öğrenciler katılım sağladı. Yarışmada Mangala, Pentago, Küre, Equilibrio, Q-Bitz, Kulami Ve Reversi oyunlarının müsabakaları yapıldı. Tüm oyunlar 6 tur üzerinden gerçekleştirildi ve 6 tur sonunda en yüksek puan alan yarışmacılar derecelendirildi. 31 ilçeden yapılan yarışmalar sonucunda başarılı olan öğrenciler il finalinde yarışacaklar. 351 öğretmenin katlım sağladığı yarışmalarda, 298 öğrenci rekabet etti.

akil-ve-zeka-konya-3.jpg

‘GELECEĞE DÖNÜK ADIMLAR ATACAKLAR’

Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Eğitimin en temel amaçlarından biri de bireyin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak ve ona ulaşılabileceği yeni başarı alanları inşa etmektir. Akıl ve zekâ oyunları olarak nitelenen eğlenerek öğrenme metotları da çocuklarımızın kendilerini daha iyi tanımaları ve geleceğe dönük daha planlı adımlar atabilmelerini noktasında çok büyük kıymet ifade eder. İl Müdürlüğümüz ve Konya Büyükşehir Belediyemiz iş birliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Konya Akıl Ve Zekâ Oyunları Yarışması da ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerimize 10 farklı kategoride kendilerini ölçme ve tanıma imkânı sunmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

akil-ve-zeka-konya-2.jpg

‘BÜYÜK BİR BAŞARININ SAHİBİ OLDULAR’

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin başarı sahibi olduklarını dile getiren Murat Yiğit, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz burada sadece sonuca değil sürece ve yeni şeyler öğrenip ufka odaklanmanın önemini idrak etmektedirler. Bu sebeple il finalini gerçekleştirdiğimiz bu yarışmaya katılan her bir öğrencimiz aynı zamanda büyük bir başarının da sahibi olmuştur. Bu önemli kazanımızın yanı sıra il finalinde başarılı olan yarışmacılarımız Milli Eğitim Bakanlığı ve tüm Akıl Ve Zeka Oyunları Federasyonu işbirliği içerisinde Türkiye Şampiyonası’nda da ilimizi temsil edecektir.

akil-ve-zeka-konya-4.jpg

Bu duygular içerisinde il birincilerimizi ve tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Program ortağımız Konya Büyükşehir Belediyesi’nin değerli yetkililerine ve öğrencilerimizin yetişmesinde emeği olan velilerimize, eğitim yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

akil-ve-zeka-konya-1.jpg

 Muhabir
Etiketler :