Zelenskiy'den komutanlara sert uyarı: Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın!

Bazı komutanların Kiev'in savaş taktikleri hakkında gazetecilere konuştuğunu söyleyen Ukrayna lideri Zelenskiy, "Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın" uyarısı yaptı.
Zelenskiy'den komutanlara sert uyarı: Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bazı askeri yetkililerin ülkenin Rusya'ya karşı kullandığı savaş taktikleri hakkında basına demeç vermesini 'sorumsuzca olduğunu niteleyerek, "Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın" sözleriyle sert bir uyarı yaptı.

Zelenski, komutanların, yerel ve askeri yetkililerin saldırı planları ve cephedeki olaylarla ilgili yaptıkları yorumlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek yapılan açıklamaların 'sorumsuzca' olduğunu belirtti.

"Savaş yüksek sesli açıklamalar yapmak için doğru bir zaman değil" diyen Zelenskiy, "Savunma planlarımız hakkında ne kadar az ayrıntı verirseniz, uygulama için o kadar iyi olur" dedi.

Zelenskiy şunları aktardı:

"Gazete manşetlerine çıkmak istemeniz ayrı bir şey ama bu açıkça sorumsuzluk. Ukrayna için zafer istiyorsanız, devletimizin savunma planları hakkında söylediğiniz her kelimenin sorumluluğunun farkında olmalısınız."

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Malyar, "Böyle bir sızıntı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin tüm planlarını bozar. Düşman planlarımızı öğrenince eylemlerini ayarlar ve bu bilgileri bize karşı kullanır." dedi.