Şerife Demir

Şerife Demir

Zilhicce Ayı

Zilhicce Ayı

Selamün Aleyküm. Pazar günü Rabbimin izniyle Zilhicce ayına girmiş olacağız. Bundan iki sene önce hacıya gönderdiğimiz tanıdıklarımız, eş dost akrabamız olsaydı çifte bayram yaşıyor oluyorduk. Hem Kurban Bayramı hem de yakınlarımıza kavuşma anı eskiye özlemimiz o kadar arttı ki Rabbim gördüklerimiz den eksik etmesin duaları her daim dilimizde.

ŞU mübarek ayın feyzini inşallah evlerimizde yaptığımız ibadetlerle almak nasip olur bu mübarek ayın güzel bir namazı varmış ben de yeni öğrendim. Kaynağı epey kuvvetli olduğu için sizlerle paylaşmak sevabınıza nail olmak isterim.

Zilhicce İlk On Gününde Kılınması Tavsiye Edilen Namaz

Hazreti Aişe (radıyallahu anha) validemizden rivayet edildiğine göre Hazreti Ali (keremallahu veche) efendimiz ,Peygamber (sav)Efendimizden rivayeten şu müjdeyi vermiştir.

Zilhiccenin ilk on günü gelince taat ve ibadete gayret ediniz. Zira Allahu Teala o günleri öbür günlerden üstün, gecesine hürmetide gündüzüne hürmet gibi kılmıştır. Biriniz zilhiccenin ilk on gecesinden birinde, gecenin üçte ikisi geçtikten sonra dört rekat namaz kılıp

her rekatta Fatiha’dan sonra

üçer Ayetel Kürsi,

üçer İhlası Şerif ve

üçer Felak ve Nas surelerini

okursa o namazı bitirince ellerini kaldırıp.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİL ALEMİN .VESSELATU VESSELAMU ALA RESULİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİHİ VE SAHBİHİ ECMAİN

SUBHANE ZİL İZZETİ VEL CEBERUT

SUBHANE ZİL KUDRETİ VEL MELEKUT

SUBHANEL HAYYİLLEZİ LA YEMUT

LA İLAHE İLLA HÜVE YÜHYİ VE YÜMİT VE HÜVE HAYYÜN LA YEMUT

SUBHANALLAHİ RABBİL'İBADİ VEL'BİLADİ VEL'HAMDÜLİLLAHİ HAMDEN KESİRAN TAYYİBEN MÜBAREKEN ALA KÜLLİ HAL.

ALLAHÜ EKBER KEBİRAN RABBENA CELLE CELALÜHÜ

VE KUDRETİHİ BİKÜLLİ MEKAN.

ALLAHÜMMAĞFİRLİ ZENBİ İNNEKE ENTETTEVVABULGAFUR.

ALLAHÜMMAĞFİRLİ VE TÜB ALEYYE İNNEKE ENTETTEVVABÜL RAHIM

ALLAHÜMMAGFIRLI VERHAMNI VE EDHILNEL CENNETE

ALLAHUMMAGFIRLI VERHAMNI VE EL HIGNI BIRRAFIKIL AĞLA

ALLAHUMMAGFIRLI VERHAMNI VE AFINI VEHDINI VERZUKNI VESTURNI VEHFEZNI

ALLAHUMME İNNEKE AFÜVVÜN KERİMÜN TUHİBBÜL AFVE FAĞFÜ ANNİ

derse ve sonrada dilediği gibi dua ederse Beytullahı haccetmiş, Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)i ziyaret etmiş ve Allah (celle celalühü )yolunda cihad etmiş gibi ecir ve sevap kazanır. Allahu Teala o kimseye dilediği şeyi verir. Sizden biriniz zilhiccenin ilk on gecesinin her gecesinde bu namazı kılsa, bu duayı okusa ve dilediği gibi dua etse Allahu Teala ona virdevsi Alayı helal kılar, günahlarını siler. O kimse Arafe günü oruç tutsa gecesinde de bu namazı kılsa ve haber verildiği üzere dua etse, Allahu Tealaya yalvarsa Allahu Teala ,Ey benim meleklerim ,şahit olunuz ki ben bu kulumu bağışladım. Beytullahı hac edenlere onu ortak eyledim der. Bu halde melekler Allahu Tealanın o mümin kulunun kıldığı namazı ve ettiği duası sebebiyle ihsan buyurduğu ecir ve sevaplardan ötürü sevinirler, neşelenirler.

Bu namaz zilhicce ayı haricinde Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisinde herhangi bir günde kılınabilir. Kişi bu namazı arafe günü kılarsa, Cenabı Hakkın meleklerini şahit tutarak duasının kabul edileceği ve istediğinin ihsan edileceği haber verilmiştir. Dört rekat namaz kılıp peşinden de bu duayı okuyan için bu okuma zamanı umre ve hac zamanı gibi olur, kabul edilmiş hac ve umre sevabı verilir.

Dört rekat olan bu namaz bir seferde kılınarak selam verilir. Bunun için niyet ettim zilhicce ayında kılınan namaza diye niyet edilir.

Her rekatında Fatihadan sonra;

 3 Ayetel Kürsi,

3 İhlası Şerif ,

3 Felak

,3 Nas okunur.

Selamdan sonra eller kaldırılır ve dua edilir.

KAYNAK..Miftahus sadıkın..kitabından alınmıştır.

İyi bir hafta sonu geçirmenizi rabbim nasip etsin. Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR