Zirvede borçsuzluk jesti

Süper Lig'de 8 kulüp yetkilisi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'le bir araya geliyor. Federasyon, talimatta değişiklik yapacak ve borcu olmayan takımların ‘gelirlerin tamamını kullanma' isteğine olumlu yanıt verecek. Bugün bu karar netleşecek.
Zirvede borçsuzluk jesti

Kulüpler Birliği’nin 8 üyesinin yetkilileri saat 14.00’te Riva’da TFF Başkanı Nihat Özdemir ile kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Bu toplantıda konuşulacak konu ise Lisans Kurulu’nun belirlediği harcama limitleri olacak. 8 takımın temsilcileri toplantıda 2 kritik konu üzerinde duracak. Zirvede borcu olmayan kulüplerin gelirlerinin tamamını harcama limitine eklenmesi gerektiği ifade edilecek. Harcama limiti talimatında ‘Futbolcu satışı, sermaye artışı ve sponsor gelirlerinin ancak 3’te 1’i kullanılabilir’ hükmü yer alıyor. TFF’nin borcu olmayan kulüpler konusunda talimatta bir değişikliğe gidebileceği belirtiyor.

GÜNDEME GELECEK

Toplantıda Bankalar Birliği ile yapılan 5 yıl vadeli anlaşmanın 10 yıla yükseltilmesi konusunda çalışmalar yapılması da istenecek. Yüzde 15’lik sapma oranın da koronavirüs nedeniyle yüzde 40’a yükseltilmesi talebinde bulunulacak.

TOPLANTIYA KATILACAK KULÜPLER

1- Fenerbahçe

2-Beşiktaş

3- Galatasaray

4- Trabzonspor

5- Sivasspor

6- Göztepe

7- Kasımpaşa

8- Antalyaspor

AKŞAM