Ziya Altunyaldız: Konya, savunma sanayi ekosistemini oluşturuyor

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Aselsan Silah Sistemleri Üretim Tesisi ile Konya Sanayimiz bir eşiği daha atlayarak, savunma sanayi ekosistemini oluşturuyor" ifadelerini kullandı.
Ziya Altunyaldız: Konya, savunma sanayi ekosistemini oluşturuyor

ASELSAN, savunma sanayi sektöründeki Konyalı 24 sanayiciyle birlikte ASELSAN Konya Savunma Sanayi şirketini kurdu. Şirket tarafından Konya'da uzaktan komutalı silah sistemleri üretilmesi için fabrika projesi hazırlandı. Fabrikanın birinci etabının temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

Konya sanayisinin Aselsan Silah Sistemleri Üretim Tesisiyle önemli bir eşiği geçtiğini kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Konya'mız Savunma, Havacılık ve Uzay Endüstrisi Teknoloji ve Üretim Merkezlerinden birisi oluyor. Aselsan Konya Silah Sistemleri Üretim Tesisi ilk etabının temeli atıldı. Hayırlı olsun Konya'm. Mübarek olsun Konya'm. Aselsan Silah Sistemleri Üretim Tesisi ile Konya Sanayimiz bir eşiği daha atlayarak, savunma sanayi ekosistemini oluşturuyor. Konya’da yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri üretilirken aynı zamanda bu sistemlerde kullanılacak silahlar da üretilecek. Böylece hem ülkemiz halen ithal etmek durumunda kaldığı bazı silahları yerli üreterek savunma sanayiindeki kendi kendine yeterlik oranını artırırken, Konya’mız silah sistemleri ve silah üretiminde yeni bir üretim, tedarik ve ihracat merkezi oluyor. Oluşturduğu üretim, lojistik ve tedarik ekosistemi ve kümelenme özelliği ile yeni bir savunma, havacılık ve uzay endüstrileri teknoloji ve üretim merkezi olan Konya’mıza bu endüstrilerdeki tüm ulusal şirketlerimiz ve küresel iş ortaklıklarını yatırıma davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ HABER