Ziya Altunyaldız: Son derece önemli bir seçim yaşayacağız

AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız, "24 Haziran, Türkiye'nin geleceği açısından son derece kritik bir tarihtir. Önemli bir seçim yaşayacağız" dedi.
Ziya Altunyaldız: Son derece önemli bir seçim yaşayacağız

Bundan önce gerçekleştirilen siyasi seçimlerin hepsinin önem taşıdığını fakat 24 Haziran seçiminin ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız, “AK Parti İktidarları olarak geçirdiğimiz her seçim önemliydi fakat bu seçim özellikle önem arz ediyor. Allah’a şükür her birinde milletimizin teveccühüyle kesintisiz hizmete devam edebildik. Ancak bu seçimin farklı bir özelliği var. Hem Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, hem parlamentoda milletvekillerimizi seçeceğiz. Ama bir şey daha yapıyoruz. Bu seçimde cumhurbaşkanlığı sistemiyle bir anlamda yönetim sistemi değişikliğiyle birlikte ilk cumhurbaşkanımızı seçiyoruz. Anayasa değişikliğiyle ortaya koyduğumuz millet irademizin tecellisini de sağlayacağımız ilk seçim olacak. Bu açıdan Türkiye’nin bir anlamda bundan sonrası inşallah projeleriyle, programlarıyla Türkiye’nin yeni hikayesinin yazılacağı, küresel hedefleriyle ve milli ve yerli duruşuyla, tüm milletimizin katkı ve destekleriyle bu sistemin getirdiği dinamizm ve hızlı çözüm, hızlı üretim, etkin ve üreten bir yönetim anlayışı, güçlü bir meclis yapısı oluşacak. Yasalar, kanunlar bundan sonra meclisin doğrudan teklifleriyle gerçekleşecek. Sadece bir husus dışında. Yalnızca bütçe tekliflerini cumhurbaşkanımız yapacak. Onun dışındaki her türlü düzenlemeler meclis tarafından yapılacak. Dolayısıyla milletin temsilcileriyle milletimiz arasındaki doğrudan bağlantı, doğrudan iletişim ve doğrudan taleplerin yasal düzenlemelere dönüşümü dönemini milletimizin teveccühüyle açıyoruz” dedi.

ziya-altunyaldiz-secim-calismasi-(1).png

“KÜRESEL YARIŞTA ÖNDE OLACAĞIZ”

“Cumhurbaşkanlığı sistemiyle güçlü bir hükümet oluşumundan bahsediyoruz” diyen Ziya Altunyaldız, “Gerçekten etkin, hızlı üreten, hızlı çalışan, yine küresel trendleri doğru okuyabilen, yerli dinamiklerle çözümleri hızlı geliştirip, bu çözümleri çok hızlı bir şekilde uygulamaya koyabilen bir hükümet anlayışıyla inşallah küresel yarışı çok daha önde götürebilme imkanına ve kabiliyetine sahip olacağız. Bütün bunların yanında parti olarak bir taraftan refahı ve kalkınmayı, her bir ferdimizin refahı yüksek şekilde yaşamasını sağlayacak gelir sahibi olmasını tasarlayacak bir partiyiz. O zaman adaletin de bağımsız ve tarafsız bir yargının, hakkın hukukun tecellisini sağlayan bir yargının oluşumunu ve bunun da tam anlamıyla hukukun kuralları çerçevesinde idare edilmesini sağlayacak bir yargı sistemi olacak. İşte bütün bu ayakları oluşturan ve üç yönetim organının oluşmasını ve bütün bunların da milletimizin teveccühüyle oluşmasına dönük yeni bir döneme geçiyoruz. Bu dönem Türkiye’miz açısından oldukça önemli, son derece kıymetli ve son derece gerçekten geleceğe dönük umutlarımızın ve beklentilerimizin gerçekleşmesi için olmasını milletimizle birlikte kararlaştırdığımız bir yönetim sistemidir. İnşallah 24 Haziran’la birlikte milletimizin hem bu cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçmesiyle birlikte hem de AK Parti’ye bugüne kadar olduğu gibi mecliste sandalye çoğunluğu vererek hükümetimizle meclisin uyumlu çalışmasını sağlamak suretiyle bu sistemin ürünlerinin çok hızlı bir şekilde ortaya çıkmasını sağlayan bir anlayışla yeni dönemin kapılarını ülkemize, milletimize açmış olacak. 24 Haziran bu anlamda son derece önemli ve kritik bir tarihtir. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

ziya-altunyaldiz-secim-calismasi-(2).png

“VESAYET SİSTEMLERİ TARİHE KARIŞACAK”

“Biz milletimize bugüne kadar güvendik ve Türkiye’de tek iradenin millet iradesi olması gerektiğini söyledik” Tüm vesayet odaklarıyla, milletimizin bizlere verdiği güçle mücadele ettik. Allah’a şükür geldiğimiz nokta itibariyle artık vesayet sistemlerinin tarihe karışacağı bir dönemden bahsediyoruz. Bunun için milletimizin bugüne kadar ortaya koyduğu sağlam iradeyi milli duruşu, ülkesinin geleceğine, milletinin kaderine ve gerçekten temsil ettiği medeniyetin gelecek kurgusuna ortak olmayı amaçlayan bir anlayışla 24 Haziran’daki seçimlere en yüksek oranlarda katılmasını ve bununla birlikte ortaya konan bir takım özellikle AK Parti hizmet hareketinin ortaya konduğu milletle bütünleşmesinin bertaraf edilmesine dönük tuzaklara gelmemesi gerekir. Recep Tayyip Erdoğan inşallah ilk turda millet iradesiyle seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacak” dedi.

ziya-altunyaldiz-secim-calismasi-(3).png

ZİYA ALTUNYALDIZ KİMDİR?

ziya-altunyaldiz-kimdir-001.png

1965 Konya doğumlu olan Ziya Altunyaldız, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. ABD ve İngiltere üniversitelerinden uzmanlık, diploma sonrası eğitim ve yüksek lisans dereceleri aldı. Çalışma hayatına 1989 yılında DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Altunyaldız, daha sonra Uzman, Daire Başkanı, İhracat Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğünden sonra Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarlık görevlerini icra etti. 26. Dönem Milletvekilliği ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevlerine halen devam etmektedir. 20058 yılından beri TTGV Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmekte olan Altunyaldız’ın, Ulusal ve Uluslararası kaynaklarda yayınlanmış çok sayıda yayını bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ziya-altunyaldiz-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pngziya-altunyaldiz-002.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ