Ziya Altunyaldız’dan Ensar Vakfı Konya Şubesi’ne ziyaret

Ensar Vakfı Konya Şubesi’nin Kültürpark’ta yeni açılan hizmet binasını ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, hayırlı olsun temennisinde bulundu
Ziya Altunyaldız’dan Ensar Vakfı Konya Şubesi’ne ziyaret

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Ensar Vakfı Konya Şubesi’nin yeni hizmet binasına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada yaptığı sohbette Türkiye’nin Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonu gerçekleştirdiğini dile getiren Altunyaldız, “Yaptıklarımızı ve yapmamız gerekenleri biliyoruz. Şuanda küresel politikalara karşı almamız gereken ve geliştirmemiz gereken pozisyonları biliyoruz. Çok farklı bir dönem yaşıyoruz. Aslında görünmeyen bir harp yaşanıyor. Şuanda Afrin’de operasyonumuz devam ediyor. Suriye’de birçok devletin müdahalesi var. Amerika’yı Rusya’yı görüyoruz. İnşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Ekonomimizde bir tedirginlik yok. Büyüme ve diğer unsurlar iyi. Yalnız büyüme hızlanınca cari açık da büyüyor. Bu sarmalı aşmamız lazım. Bir de bu durumlarda doğrudan yabancı sermayenin önemi büyük. Son 15 yılda 190 miyar dolar yabancı sermayenin geliyor olması Türkiye’nin ekonomik politikasında çok önemli bir etken. Ekonomik politikalarda iyi değilseniz diplomaside de iyi olmanız pek mümkün değil. O yüzden ekonomik olarak Türkiye, politikalarında çok kararlı olunca şuanda ekonomimizi zaafa düşürme noktasında birtakım faaliyetler olacaktır. Onun karşısında iyi durmamız, üretimi öncelememiz lazım. Üretim bizim için vazgeçilmez. Üretim ekonomisi, ihracat ekonomisi ve istihdamı doğru koruyabilirsek özellikle karşı politikalarla küresel işbirlikleri engelleyebilirsek zorlukları aşarız diye düşünüyorum. 2019’a kadar çok sıkı durmamız lazım. Gelecek yıl da milletimizin onayıyla bu dönemdeki gerçekleşmeleri tescillediğimiz zaman, herkes bunu kabul edip pozisyonlarını ve Türkiye’yle ilişkilerini yeniden tanımlayarak ona göre yol alacaktır” şeklinde konuştu.

ensar-vakfi---ziya-altunyaldiz-ziyaret-haberi-(1).jpg

“İŞİMİZ EĞİTİM”

Ensar Vakfı Konya Şube Başkanı Mustafa Kaçar da gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Konya Şubesi olarak 24 yıldır hizmet verdiklerini dile getiren Kaçar, “İşimiz hep eğitim. Kurulduğumuz ilk yıldan bu tarafa İmam Hatip Liseleri’ni nitelikli hale getirme ile ilgili çalışmalara 24 yıldır devam ediyoruz. Merkez binamızda hafta sonları 150 öğrencimiz ve 15 İlahiyat öğrencimiz eğitim görüyor. 3 ay yaz okulumuz var. Bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız ile ilgili bir programımız oldu. Faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu sene Ensar’ın atılım yılı oldu. Yeni binalar kazandık.” şeklinde konuştu. Sohbetin sonunda Ensar Vakfı Konya Şubesi Yönetimi ve Genç Ensar üyeleri AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile toplu fotoğraf çektirdi.

ensar-vakfi---ziya-altunyaldiz-ziyaret-haberi-(2).jpg

ensar-vakfi---ziya-altunyaldiz-ziyaret-haberi-(3).jpg

ensar-vakfi---ziya-altunyaldiz-ziyaret-haberi-(4).jpg

ensar-vakfi---ziya-altunyaldiz-ziyaret-haberi-(5).jpg

ensar-vakfi---ziya-altunyaldiz-ziyaret-haberi-(6).jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ